MAKALELER / Trafik İşaretlerini Tanıyan Kamera





Trafik İşaretlerini Tanıyan Kamera:

 

1--Siemens, trafik işaretleri üzerindeki hız sınırlarını otomatik olarak tanıyan bir sistem üzerinde çalışıyor. Otomobillere takılacak olan sistem, araba sürüşünü daha rahat hale getirirken, sürücülerin hız limitlerini aşmalarına engel oluyor.

 

2--Sistemin en önemli parçası, arabaya monte edilen bir kamera. Kamera, araç ilerlerken öndeki görüntüyü tarayarak trafik işaretlerini tespit ediyor ve bu işaretleri aracın bilgisayarına gönderiyor. Sistem, daha sonra seyir kontrolünün yardımı ile aracı hız sınırları içinde tutuyor.

 

2.1--Özellikle tanımadıkları bir çevrede araçlarını sürerken farkında olmadan hız limitini aşabilen sürücüler, bu sistem sayesinde farkında olmadan işledikleri trafik hataları için ceza ödemekten kurtuluyor.

 

3--Otomotiv sektörü için üretim yapan Siemens VDO tarafından geliştirilen ve "pro-pilot" adı verilen sürücü destek sisteminin bir parçası olarak üretilen trafik işaretleri tanıma sisteminin iki yıl içinde piyasaya çıkması bekleniyor. 


3.1--Siemens’in uzmanları bu sistemi deneme amacıyla, lüks sınıfına giren bir otomobile monte ettiler. Sistem bütün olarak, trafik işaretlerini tanıma özelliğinin yanı sıra, şerit tanıyan sistem, gece görüş sistemi ve park kılavuzu sistemi içeriyor.

 

Kaynak:HBT




Makalenin İzlenme Sayısı : 98

Eklenme Tarihi : 10.01.2023

Önceki sayfaya geri dön.