MAKALELER / Tekstil-Moda-Örnek Firma-Bilsar





Tekstil-Moda-Örnek Firma-Bilsar:

 

1—Ekip:

 

1.1-- Kreatif direktör. Tasarımı, üretimin ve diğer departmanların her sürecine dahil etmekle görevli. Üç boyutlu tasarımların şirketteki temsilcisi. Türkiye'de sanat, İtalya'da ise moda eğitimi aldı. 8 yıldır Bilsar'da çalışıyor.

 

1.2-- Operasyon müdürü. Müşteriler ile fabrika arasındaki koordinasyonu sağlıyor. Tüm gün İstanbul ofisten fabrikadaki üretimi inceliyor. Şirketin kilit konumunda bulunuyor. Siparişten teslim aşamasına kadar tüm süreçten sorumlu.

 

1.3--Operasyon direktör asistanı. Selman Bilal'in oğlu. 1.5 yıl önce işe başladı. Toronto Üniversitesi'nde işletme eğitimi aldı. 22 yaşında. Pandemi öncesinde haftanın yarısını fabrikada geçiriyordu. Şimdi operasyon departmanında görev yapıyor

 

1.4--İş geliştirme direktörü.Yeni müşteriler bulmak için çalışıyor.Mevcut müşterilerle de işleri geliştirmek için çalışıyor.

 

1.5-- Bilsart proje uzmanı. Sanatı her zaman destekleyen bir şirket olan Bilsar'ın bu alandaki yeni nesil temsilcisi. Şirketin merkez ofis binasının bir kısmında video sanatına ayrılan bölümün yöneticiliğini yapıyor. Bu alanda video sanatı kâr amacı güdülmeden sergileniyor.

 

 

2--Biz tekstil ve moda işi yapıyoruz. Sanayi ile tasarımı birleştiren bir şirketiz. Dolayısıyla dinamiğiz. Ekip arkadaşlarımın hepsi kendi konusuna çok hakim. İş yerinde gülüp eğlenebiliyoruz. Birbirimizi çok iyi tanıyoruz. Ben biraz hızlı biriyim. Onlar da bana ayak uyduruyor. Çok hızlı karar alıp hareket edebiliyoruz. Hantal değil, hareketliyiz. Sanki bir aile şirketi gibi herkes işini sahiplenmiş durumda.

 

2.1--Ben operasyonu yönetmiyorum. Operasyon ekibi, fabrika ile müşteriler arasında bir köprü vazifesi görüyor. Yine bu alanda yaptığımız dijital yatırımla online olarak Çorum’daki fabrikalarla bağlantıdalar.

 

2.2--Ekranımız sanki fabrikaya açılan bir kapı vazifesi görüyor. Dolayısıyla şirketin kalbi üretim olduğu için bu ekiple sık sık iletişimdeyim. Onun dişmda tasarım vazgeçilmezimiz. Bir de işin finans boyutu var. Günlük olarak bu departmanlarla iletişimdeyim. Her departmanın direktörü var.

 

2.3--Ben gömlek ustası değilim. Gömleğin düğmesini bile dikemem. Aslında bu da iş hayatımda benim için iyi bir avantaj oldu. Çünkü bu işin teknolojisine kafa yordum. Geleceğin trendlerini görmeye çalıştık.

 

2.4--2000’lerde yenilenebilir üretim tekniğine geçtik. Makine, sistem ve eğitime yatırım yaptık. Yurtdışmdan üretimle ilgili uzmanlar getirdim. Şu anda fabrikada kullandığımız farklı bir üretim projeler üretiyor.Bunu da yabancı bir uzmanla geliştirdik.

 

2.5--Gömlekte bir adet bile sipariş alabiliyoruz. Çok özellikli ürünler yapabiliyoruz. Bunun arkasında teknolojik altyapı var. Bütün makinelerimiz bilgisayara bağlı.

 

2.6--Yönetim ve üretimdeki dijital hamlelerimizin yanında en büyük şansımız bir yıl önce başladığımız 3 boyutlu tasarımlar oldu. 3D’yi modaya adapte etmek için tasarım depart-manımızdaki arkadaşlarımız eğitim aldı. Artık 3 boyutlu tasarım servisi veriyoruz.

 

2.6.1--Öncelikle tasarımı yapmak için kalıpları dijital ortamda programın içine atıyorsunuz. O kalıpları, avatarm yani 3 boyutlu modelin üzerinde sanal ortamda dikip sonra da kumaşın değerlerini belirliyorsunuz. 2.6.2--Tasarım gerçek gibi görünüyor. Bu uygulamanın özellikle pandemide çok avantajını gördük. Ve kullanımımız 3 katına çıktı.

 

2.7--Normalde müşteriye çok dokunan bir yapımız vardır. Çok sık seyahat ederdik. Her seyahatte de onlara özel kapsül koleksiyonlarla gidiyorduk. Fakat gidemeyince bir şeklide tasarımları iletmenin yolunu 3D ile bulduk. Onlara online sunum yapıyoruz. Seyahat masrafımız da düştü. Müşterilerimiz bu uygulama sayesinde sanki onların yanındaymışız gibi hizmet alıyor, Yeni normale böylece adapte olduk.

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 91

Eklenme Tarihi : 10.01.2023

Önceki sayfaya geri dön.