MAKALELER / Balık-İzmirde Çöpe Giden Balıklara Balık Unu Tesisi Kurmak





Balık-İzmirde Çöpe Giden Balıklara Balık Unu Tesisi Kurmak:

 

1--İzmirli balıkçılar, satılamadığı için her gün çöpe giden 10 ton balığı ekonomiye kazandırmak istiyor.

 

1.1--Ege Bölgesi Gırgır Balıkçıları Derneği Başkam Mehmet Aksoy, bu amaçla balık unu tesisi kurmak istediklerini söyledi.Ege Bölgesi sahillerinde çok sayıda balık çiftliği bulunduğuna dikkat çeken Aksoy, bu çiftliklerde yetişen balıkların balık unundan yemlerle beslendiğini dile getirdi. Aksoy, balık çiftliklerinin balık unu ihtiyacını Karadeniz’deki balık unu fabrikalarından karşıladığını ifade etti. İzmir’de bu ihtiyacı karşılayabilecek bir tesis bulunmadı¬ğını vurgulayan Aksoy, çöpe giden balıkları ekonomiye kazandıracak bir balık işleme tesisini İzmir’e kazandırmak için girişimlerde bulunacaklarını söyledi. Aksoy, İzmir’in ihtiyacı olan bu tesisin kurulması halinde günde 150-200 ton balık işlenebileceğini belirtti

 

2--Aksoy, Çöpe giden bir kaynağı ekonomiye kazandırmak istiyoruz. Devlet bize destek versin. Üretim için uygun bir yer gösterilsin” dedi. Geçtiğimiz yıllarda İzmir’de böyle bir işleme tesisi kurmak için girişimlerde bulunulduğunu hatırlatan Aksoy, sözlerine şöyle devam etti: “ Karadeniz’de Trabzon, Samsun balıkla içiçe iller olduğu için fabrikalar şehrin göbeğinde faaliyet gösteriyor. İzmir’de böyle bir tesisin kurulmasına sıcak bakılmıyor. Biz belediyenin bize yer gösterebileceği bir sanayi bölgesinde böyle bir tesisi kurmak istiyoruz” diye konuştu.

 

3--Balıkçı barınağının hayata geçmesi için büyük mücadele verdiklerini kaydeden Aksoy, İzmir’in, büyük ve modern balıkçı barınağına kavuşacağını belirtti. Balıkçı barınağının yanında balık halinin de yapılmasını istediklerini anlatan Aksoy, “Balık hali olursa şehirdeki insan balıkla, balıkçılıkla içiçe olur. Şu anki İzmir’deki balık hali şehir dışında bir yerde olduğu için rağbet yok” diye konuştu.

 

Kaynak.Arzu Alp-İzmir

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 141

Eklenme Tarihi : 10.01.2023

Önceki sayfaya geri dön.