MAKALELER / Elektrikli Otomobil-İmecar





Elektrikli Otomobil-İmecar:

 

1--Antalya Serbest Bölgesinde faaliyet gösteren İMECar, % 100 yerli elektrikli otomobil için kolları sıvadı. İki kişilik bir şehir aracı olarak tasarlanan test aşamasındaki otomobil 100 kilometrede yaklaşık 2 liralık enerji harcıyor. Elektrikli otomobil testleri geçmesi halinde seri üretime geçilecek ve 3 ay sonra piyasaya sürülecek.

 

2--İMECar CEO'su Türkmenistanlı işadamı Marat Niyazberdiev, 2012'de Antalya Serbest Bölgesinde açtıkları fabrikada % 100 yerli elektrikli otomobil üretimine başladıklarını vurguladı. 19ü mühendis toplam 42 çalışanla yerli elektrikli otomobil, pil paketi, elektrikli araçlara parça üretimi ve Ar-Ge çalışmaları yaptıklarını ifade eden Niyazberdiev, 'Türkiye için Fiat Linea aracını elektrikliye çevirdik.

 

2.1--Bütün testleri geçtik. Şuan için Türkiye'de onay alan ilk ve tek elektrikli otomobil” dedi. Üretecekleri otomobilin kilometre başına 2 kuruşluk enerji tükettiğine ve dolu şarjla 150 kilometre gidebildiğine dikkat çeken Niyazberdiev, bunun da 3 liralık bir masrafa karşılık geldiğini belirtti.

 

2.2--Yeni aracın 100,200 ve 300 km olarak 3 modeli olacağının altını çizen Niyazberdiev, 'İMECar' markasıyla piyasaya sürülecek otomobili 30 bin liradan satışa sunmayı planladıklarını sözlerine ekledi.

 

Kaynak:Dünya Gazetesi



Makalenin İzlenme Sayısı : 121

Eklenme Tarihi : 10.01.2023

Önceki sayfaya geri dön.