MAKALELER / Akıllı Raf Sistemleri





Akıllı Raf Sistemleri:

 

1--Temesist elde ettiği başarıyla raf  sektöründe dünyanın en büyük sektör birliği- FEM’e de üye oldu. Bu da bizim ulusarası pazarda prestijimizi artırıyor.

 

2--Gelen talepler doğrultusunda her türlü raf üretiyoruz. 15 metre yükseklikte tek parçalar yapıyoruz ve bu raflarda 1,5 tondan fazla yük taşınabiliyor. Sırt sırta raf sistemleri, yüksek irtifa rafları içine girilebilir raflar, dış giydirme raf sistemleri, hafif ve orta yük rafları, konsol kollu raflar, paletli kayar raf sis-temleri, kutulu kayar raf sistemleri ve taşıma paletleri gibi her çeşit raf üretimimiz var. Akıllı raf sistemlerimiz de var.

 

3--Akıllı raf sistemi demek, insansız raf sistemi demek. İşi tamamen makineler ve robotlar yapıyor. 100 kişinin çalıştığı bir depoya akıllı raf sistemi kurduğunuzda kimse çalışmıyor; robotlar ürünleri alıyor ve istediğiniz yere götürüyor.

 

3.1--Siz yapılaması gereken işlemleri bilgisayarda tanımlıyorsunuz ve işi robotlara bırakıyorsunuz. Bu robotlar 1 tona kadar ürün taşıyor ve 40 kilometre de hız yapıyorlar. 100 kişiyle 20 tır yüklerken bu sistemle 40 tır yükleyebilirsiniz.

 

3.2--Bu sistemi yapan Avusturyalı BT-Anlagenbau şirketinin Türkiye distribütörlüğünü aldık. Bu sistemi isteyene Türkiye’de de uygulayabiliriz. Sistemimiz işçilik maliyetini sıfırlıyor ve kendini kısa sürede amorti ediyor.

 

Kaynak:Dünya Gazetesi

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 147

Eklenme Tarihi : 10.01.2023

Önceki sayfaya geri dön.