MAKALELER / İstihdam- En Yüksek Kadın İstihdamı Sigorta Sektöründe





İstihdam- En Yüksek Kadın İstihdamı Sigorta Sektöründe:

 

1--Kadınların iş dünyasındaki ağırlığı her geçen gün artış gösterirken, sigorta sektörü en çok kadın istihdamı sağlayan sektörler arasında giderek daha fazla ön plana çıkıyor.

 

2--Dünya sigortacılık sektörünün önemli bir bölümüne danışmanlık hizmetleri sunan Towers WatsonTn 300’ün üzerinde şirkette ve sektörel verilere dayanarak yaptığı incelemeye göre, emeklilik şirketleri dahil olmak üzere Türkiye sigorta sektöründe görev yapan kadınların oranı bugün itibarıyla %55 seviyesinde bulunuyor.

 

2.1--Sigorta sektöründe görev üstlenen kadınlar çeşitli departmanlarda ve farklı pozisyonlarda kariyerlerini sürdürüyorlar. Towers WatsonTn yaptığı inceleme, toplam istihdamın % 55’ini kadınların oluşturduğu sigorta sektörünün, kadın yönetici çıkarma anlamında benzer bir performansı sergileyemediğini ortaya koyuyor.

 

2.2--Sigorta sektöründeki tüm yöneticiler arasında kadınların oranı % 37 olarak belirlenmiş bulunuyor. Öte yandan sektörlerdeki toplam yöneticiler arasında kadın yöneticilerin oranı ise % 30’a ulaşıyor.

 

Kaynak:Dünya Gazetesi




Makalenin İzlenme Sayısı : 99

Eklenme Tarihi : 10.01.2023

Önceki sayfaya geri dön.