MAKALELER / Trafikte Yenilikçi Çözümler Üreten Firmalar-Ekin Technology





Trafikte Yenilikçi Çözümler Üreten Firmalar-Ekin Technology:

 

1--1998 yılında kurulan ekin Technology, akıllı trafik çözümleri, tam entegre şehir ve ev güvenliği alanlarında faaliyet gösteriyor. Özellikle suç ve terör olayları, stratejik yerlerde oluşabilecek olağanüstü durumlar ve trafik kontrolü üzerine çalışmalar yapan şirket, bireyleri tüm hesaplanabilir risklerden korumak için yenilikçi çözümler üretiyor.

 

2--Abu Dabi, Ankara, Bakü, Dubai Frankfurt, İstanbul, New York ve Ottawa’da merkez ve ofisleri bulunan şirket, 2004 yılında Türkiye’de gerçekleşen NATO Zirvesi ve 2006 yılında Almanya’da gerçekleşen FIFA Dünya Kupası’nm kent güvenlik sistemlerini gibi önemli projelere imza atmış. 2005 yılında ise Türkiye’de MOBESE sistemini ilk kuran firma olmuş.

 

3--Bugün geldiğimiz noktada, kavşaklardaki kırmızı ışık konumlarını biliyoruz. Bunun yanı sıra fren süresini biliyoruz. Hangi sürücüler daha hızlı gidiyor; hangi sürücüler çok riskli belirleyebiliyoruz. Dolayısıyla iki saniye öncesinde kazayı tahmin edebiliriz. Bu gibi uygulamalar gerçekleştirmek amacıyla, Pamukkale Üniversitesi, Kahire Üniversite ile işbirlikleri yapıyoruz.

 

4--Antep ve Adana’da iki pilot projemiz var. Antep’te kırmızı ve yeşil ışıkları yönetiyoruz. Trafikteki kuyruk uzunluklarını yönetiyoruz. Antep’te yaptığımız performans özeti sonrasında, seyahat süresini % 20 azalttık. Bu sayede yıllık 11 milyon TL yakıt tasarrufu sağlıyoruz. Bizim sistemin maliyeti ise 1 milyon lira.

 

4.1--İstanbul için de benzer bir sistem kurmak zor değil. Örneğin, trafik sorununu nispeten hafifletmek için, otomatik kameralar ve sistemler sayesinde emniyet şeridini kontrol altına alıp, belli süreçlerde trafiğe açabiliriz. Avrupa’da benzer uygulamalar var.

 

Kaynak:Para Dergisi

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 99

Eklenme Tarihi : 10.01.2023

Önceki sayfaya geri dön.