MAKALELER / Sıvı Taşınması-Oluklu Mukavva ile-Tanker box-Olmuksan





Sıvı Taşınması-Oluklu Mukavva ile-Tanker box-Olmuksan:

 

1--İthal girdinin ve ihracat maliyetlerinin düşürülmesini sağlayacak "Tankerbox" isimli çevreci bir ürün, Olmuksan'ın Ar-Ge'sinden çıkan ilk ürün.

 

1.1--Türkiye'nin önde gelen markaları tarafından ihracat süreçlerinde kullanılan bu ürünü anlatan Olmuksan International Paper Ar-Ge ve İnovasyon Direktörü Sibel Erim, "Mevcut ambalajlarla ürünün özgül ağırlığına göre 275 kg taşıma mümkünken, Tankerbox 1350 kg'a kadar taşıma yapılabiliyor.

 

1.2--Diğer yandan mevcut çözümlere kıyasla yaklaşık % 45 maliyet avantajı sağlıyor.

 

1.3--Mevcut çözümler demonte olmadığından maliyeti sebebiyle dönüşümü yapılamazken, bu ürün demonte olduğu için hasar görmediği takdirde yurtiçinde birden fazla kez döndürülebiliyor ve stok alanında yer kaplamıyor.

 

1.4--Ayrıca boş plastik, metal ve tahta kasalar tekrar dolum için karayolu ile uzun mesafeler kat ederek geri dönerken, gereksiz C02 emisyonu oluşturuyor. Ardından sterilize edilmeleri için sıcak su ve kimyasallarla yıkanmaları gerekir ve daha da çok karbondioksit üretiyorlar" sözleriyle avantajları dile getiriyor.

 

2--Oluklu mukavva ambalajlamanın dünyada giderek yaygınlaşan bir inovatif çözüm olduğunu belirten Erim, "Dünyada değişik alternatifleri var ama bunlar genelde aseptik torbayla kombinlenmiş 'bundle ürünler' (birden fazla ürünün bir paket haline getirilerek satışa sunulması).

 

2.1--Biz müşterinin aseptik kullanımına ve hattının dolum özelliklerine göre her müşteri için terzi dikimi geliştirebiliyoruz" diyor.

 

3--Önümüzdeki dönemlerde Tankerbox'un ihracatını hedeflediklerini belirten Erim, oluklu mukavvanın üretime ve çevreye sağladığı artılarıysa şöyle sıralıyor:

1--İşletme maliyetlerini düşürüyor.


2--Düzenli geri dönüştürülürse % 50 enerjiden ve % 90 kimyasal ürünlerden tasarruf edilmesini sağlıyor.

 

3--Plastik ve metaller doğadan 450 yılda kaybolurken, kâğıt doğadan üç ay içinde yok oluyor."

 

Kaynak:Para Dergisi-23-29.06.2019




Makalenin İzlenme Sayısı : 97

Eklenme Tarihi : 10.01.2023

Önceki sayfaya geri dön.