MAKALELER / Fındık Kahvesi





Fındık Kahvesi:

 

1--TÜBİTAK MAM Gıda Enstitüsünden proje yöneticisi Dr. Ferda Seyhan ise Türkiye’nin fındık üretiminde dünya lideri olmasına rağmen fındığın tamamının satılamadığım belirterek, “Yaklaşık 50 bin tonluk fındık bekletiliyor. Stok fazlası ürünler ekonomik açıdan da sorun oluşturuyor.

 

1.1--Biz fındık kahvesi üretiminde kaliteli, ancak ticari değeri düşük fındıkların kullanılmasını hedefliyoruz. Ayrıca kahve üretiminde kullandığımız fındığı tamamen doğal yollarla işleyerek, hem yağını hem de posasını değerlendiriyoruz” dedi. Geliştirilen ürünün fındık aroması ilaveli kahve olmadığını vurgulayarak, içeriğinde tamamen fındığın yer aldığını kaydeden Seyhan, kahvenin, Türk kahvesi ile aynı şekilde pişirilip servis edildiğini aktardı.

 

2--Seyhan, “Hem çocuklar, hem de yetişkinler için yüksek protein içeriğine sahip. İçinde tatlandırıcı veya aroma yok, tamamen doğal” diye konuştu.

 

3—Yorum:Örneğin Karadeniz Fındığını kullanan-Nutellayı pazarlayan ferrero firması vs firmalar aynı şekilde fındık kahvesi üretebilir mi.Olursa fındık tüketimi için bir kaynak daha oluştuğu gibi tüketiciler için yeni bir kahve çeşidi daha tüketime girebilir.




Makalenin İzlenme Sayısı : 92

Eklenme Tarihi : 10.01.2023

Önceki sayfaya geri dön.