MAKALELER / Turizm-Hazine Arazilerini Turizme Tahsis Etmek





Turizm-Hazine Arazilerini Turizme Tahsis Etmek:

 

1--Mardin Valisi ve Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, hem valilik hem de belediye olarak kentin tanıtımına yönelik çalışmaları yoğun bir şekilde sürdürdüklerini söyledi. Şehrin turizm destinasyonlarının ilgi çektiğini ifade eden Yaman, sağlanan huzurla önemli bir turizm ivmesi yakalandığını, yerli ve yabancıların kente yoğun ilgi gösterdiğini belirtti.

 

1.1--Yaman, Mardin'de misafirhanelerle birlikte yaklaşık 10 bin yatak kapasitesi bulunduğunu dile getirerek, şehirde daha önce otellerin kapandığı bir sürecin yaşandığını hatırlattı. “Otel kapanan bir dönemden otel açılan döneme başladık" diyen Yaman, yatırım taleplerinin artması üzerine Hazine arazilerini turizme tahsis etme kararı aldıklarını aktardı.

 

1.2--Yaman, “Şu anda iki yatırımcımız yeni yatırım yapacak. Yatırımcılara Valilik hem de büyükşehir belediyesi olarak yardımcı olacağız” bilgisini verdi.

 

2--Yaman, Hazine arazisine yatırım taleplerine ilişkin başvuruların Mardin Defterdarlığına yapıldığını ifade etti. Turizm acentesi temsilcisi İsmail Sincar da bölgede sağlanan huzurun ardından Mardin'in yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çektiğini söyledi.

 

2.1--Turistlerin gelmesiyle Mardin'de çarşıların canlandığını, otellerin dolduğunu ifade eden Sincar, “Şu an için bütün oteller dolu. Hatta otel yetersizliği var” dedi. Mardin'in şu an için tek sıkıntısının yatırımcı eksikliği olduğunu belirten Sincar, şunları kaydetti:

 

2.2--“Turizmciler olarak ilk defa bu kadar yoğunluk yaşıyoruz. Yatırımlarla Mardin daha çok güzelleşecek, turist sayısı daha da artacak. Mardin'e uçuşlar tüm zamanlara göre % 25'in üzerine çıktı.

 

Kaynak:Mardin - AA

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 105

Eklenme Tarihi : 10.01.2023

Önceki sayfaya geri dön.