MAKALELER / EPS ile Mantolama





EPS ile Mantolama:

 

1--Isı Yalıtım Levhaları Üreticileri Derneği (EPSDER) Başkanı Faruk Tiri- toğlu, Mantolama sistemlerinin son derece teknolojik ve güvenli olduğunu ifade eden Faruk Tiritoğlu, bu sistemlerde kullanılan ısı yalıtım malzemelerinden birisi olan EPS nin harmonize bir ürün standardına sahip olduğunu kaydetti.

 

1.1--Bunların Yapı Malzemeleri Yönetmeliği uyarınca da CE işareti taşıdığını ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından denetlendiğini ifade eden Tiritoğlu, "Oysa alternatif olarak satışı yapılan birçok ürünün harmonize bir Avrupa standardı yoktur.

 

1.2--Bütün bunların yanında EPS mantolama alanında bir sistem standardına da sahiptir” dedi.

 

1.3--EPS’nin binalardaki mantolama işleminde çıplak olarak kullanılmadığını ve üzerinin yanmaz bir sıva tabakası ile kaplandığını söyleyen Faruk Tiritoğlu, "Bir çok işlemden geçtikten sonra son kat olarak yine yanmaz bir mineral kaplama ile dış yüzey-sıva vs sonlandirilir. Bu işlemlerden geçen EPS yanma sınıfı -zor alevlenen- sınıfı olan B’ye yükselir” diye konuştu

 

2--Polistren ısı yalıtım malzemeleri ile mantolama yapılmasının yangın yönetmeliğine aykırı bir yönü olmadığını söyleyen Tiritoğlu, EPS ile yapılan mantolamanın doğru, ekonomik ve güvenli çözümlerden birisi olduğunu ifade etti.

 

3--Tiritoğlu, "Zaman zaman farklı yerlerde yaşanan cephe yangınları ise genellikle giydirme cephe diye tanımlanan sistemlerde yaşanmaktadır bunun sebebi ise dış cephe kaplaması ile duvar arasında havalandırma boşluğu bırakacak şekilde yapılan uygulamadır. Burada oluşan baca etkisi ile yangın cephede hızla yayılabilmektedir” değerlendirmesinde bulundu.

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 109

Eklenme Tarihi : 10.01.2023

Whatsapp'ta paylaş
Facebook'ta paylaş
Önceki sayfaya geri dön.