MAKALELER / Veri Analitiği İle Satışları Artırma





Veri Analitiği İle Satışları Artırma:

 

1--P&G'nin veri analiği kullanarak tüketici deneyimini daha kişiselleştirdiklerini belirten P&G Data Sorumlusu Üst Düzey Yönetici (CDO) Guy Peri, yeni dünyada tüketicinin artık bunu beklediğini kaydederek, "Tüketicinin tercihi artık marka ile yaşanan deneyimin daha çok kişiselleştirilmesi.

 

1.1--Biz de veri analitiği ile 3 katı iyileştirme kişisel reklamlarda 3 kat daha fazla geri dönüş alıyoruz.

 

2--"Hindistan'da yapay zeka ile kiosk satışları yapıyoruz. Bu kiosklarda kişisel ürünler listeliyoruz. Böylece ciroda ciddi artışlar sağladık. Verinin en önemlisi ne zaman nasıl ürün sunmamız gerektiğini anlamamız" dedi.

 

3--P&G'nin en yeni inovatif uygulamalarından birinin de Olay markaları için geliştirdikleri “Skin Advisor” akıllı telefon uygulaması olduğunu belirten Peri, “Cilt yaşını hesaplayabilen bu uygulama kullanıcıların ihtiyaçlarına göre ürün önerilerinde bulunabiliyor. Bu da veri analitiğinin basit noktada bile hem markaların hem de tüketicilerin günlük yaşamını nasıl kolaylaştırabileceğini gösteriyor" dedi

 

4--Veri analitiğiyle satışları % 50 arttı.Türkiye'de tüketicilere yönelik coğrafi ve demografik analizler gerçekleştirmeye başladıklarını söyleyen Turnaoğlu, "Buna göre İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa'da 15 bin mağazanın koordinatlarını belirleyerek buna göre billboardlara ilgili bölgenin alım gücü, yaş grubu gibi demografik bilgilerine göre pazarlama çalışmaları yürüttük. Bu sayede hedeflediğimiz mağazalarda satışımız % 50 gibi rekor düzeyde artış gösterdi" dedi.




Makalenin İzlenme Sayısı : 96

Eklenme Tarihi : 10.01.2023

Önceki sayfaya geri dön.