MAKALELER / Alzheimer Hastalığının Nedeni Uçuk Virüsü mü





Alzheimer Hastalığının Nedeni Uçuk Virüsü mü:

 

1--Viral genleri inceleyen araştırmacılar, özellikle uçuk virüsü 6 ve 7’nin (HHV6 ve HHV7) Alzheimer hastalarının beyinlerinde yoğun miktarda bulunduğunu gördü.

 

1.1--Bu bulgu, virüslerin herhangi bir şekilde Alzheimer hastalığının sonucu mu, yoksa hastalığın nedeni mi olduğunu kanıtlamıyor.

 

2--HHV6 ve HHV7 oldukça yaygındır. Pek çok insanda uyku halindedir ve hastalığa yol açmaz. Fakat bazı insanlarda aktif hale gelirler ve beyindeki nöronları ele geçirirler.

 

2.1--Bir olasılıkla Alzheimer, genlerin ve virüslerin ortak hareket etmesi sonucu belirti vermeye başlar. Bu sonuçlar ayrıca Alzheimer ve doğuştan gelen bağışıklık sistemi arasında bir ilişki olduğu iddiasına ters düşmüyor.

 

2.2--Bazı bilim insanları, Alzheimer hastalığının en önemli belirtisi olan beta amiloid plaklarının mikropları öldürmek için üretildiğini ancak yeterince hızlı şekilde sistemden alınamadığından sorunlara yol açtığını iddia ediyor.

 

3—Yorum.Ağır tedavi edilmeyen kayıplardan sonrada gelişebilen alzheimerde bağışıklığın düşmesi ile vücutta uykuda olan uçuk virüsünün vs harekete geçmesi ile Alzheimer gelişiyorsa öncelikle bağışıklığı güçlendirmek gerekir.Bunun için

1—kayba karşı anti depresan tedavi

2—uçuk virüslerine karşı doğal çaylar-zencefil-zerdeçal-papatya çayları vs ve probiyotik gıda almak-doğal beslenmek

 

Kaynak:HBT-Sevda Deniz Karali

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 140

Eklenme Tarihi : 10.01.2023

Önceki sayfaya geri dön.