MAKALELER / Elektrikli-Hibrit Araç Çalışmaları





Elektrikli-Hibrit Araç Çalışmaları:

 

1--Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, Türkiye’nin ilk hibrid otobüs prototipi olan Doruk 160 LE Hibra üzerindeki çalışmalarını sürdürüyor. Dünyada giderek yaygınlaşan hibrid teknolojilerinin kullanıldığı otobüs, hem dizel hem elektrik ile çalışıyor.

 

1.1--TÜBİTAK destekli bu projede Otokar, önümüzdeki yıllarda araç testlerini başlatarak aracı mükemmelleştirmeyi hedefliyor. Hibrid otobüs dizel motorlu otobüslere kıyasla % 20’ler düzeyinde yakıt tasarrufu ve düşük işletme maliyetleri gibi avantajlar sağlıyor.

 

2—Öte yandan Ford Otosan’ın, hibrid kamyon çalışmaları da devam ediyor.

 

3--Tofaş’ın ise Peugeot-Citroen ortaklığı (PSA) ile geliştirdiği ve “Fiorino” adıyla satışa sunduğu aracın elektrikli versiyonunu üretmek için çalışma yaptığı bildirildi. Bu kapsamda, İtalya’dan, Tofaş’ ın AR-GE merkezine gelen bir Fiat ekibinin, Türk mühendislerle birlikte, gelecek yıl piyasaya çıkması planlanan aracın üzerinde çalıştığı, yeni çıkacak modelin özellikle kent içi kullanıma yönelik olacağı, saatte 100 kilometre hız yapabileceği ve dolu bataryasıyla 200 kilometre yol alabileceği öğrenildi

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 107

Eklenme Tarihi : 10.01.2023

Önceki sayfaya geri dön.