MAKALELER / Doğalgazlı Feribotlar





Doğalgazlı Feribotlar:

 

1--Güç sistemleri konusunda global ölçekte çalışmaları bulunan Rolls-Royce, geçtiğimiz günlerde İtalyan denizcilik şirketi Lauro Shipping ile yakıt olarak doğal gaz kullanan hızlı feribotların konsept aşamasında geliştirilmesi için bir işbirliği anlaşması imzaladı.

 

1.1--Ödüllü Environship sistemi üzerine bina edilmesi planlanan feribotlar, yakıt sarfiyatı ve karbon emisyonu konusunda önemli avantajlar sağlayacak.

 

1.2--Anlaşma söz konusu sistemin ilk kez yolcu gemilerine uyarlanacak olması nedeniyle büyük önem taşıyor. Daha önce hayata geçirilen örneklerde geleneksel yakıdan kullanan yük gemilerine oranla doğal gaz sistemlerinin havaya % 40 oranında daha az karbondioksit salimim yaptığı belirlenmişti.

 

2--Kısa süre önce Sicilya bölgesinde faaliyet gösteren bir başka feribot operatörü Siremar’ı da bünyesine katan Lauro Shipping, yeni dizayn doğal gazlı feribotiarıyla büyüme stratejisine de ivme kazandırmayı amaçlıyor.

 

3--“NVC 256” adı verilen konsept, yük, yolcu ve araç taşıma kapasitesine haiz LNG ile çalışan bir motor da dahil olmak üzere; verimliliği yüksek, karbon emisyonu azaltılmış, işletme maliyetleri düşük bir hızlı feribotun dizaynını kapsıyor.


3.1--Feribotta Rolls-Royce tarafından dizayn edilen ve gemilerin manevra kabiliyetlerini arttıran Promas tahrik sistemi de kullanılacak. Konseptteki bir başka yenilik de Rolls-Royce Hibrid Şaft Jeneratörü (HSG)’ye yer verilecek olması.

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 139

Eklenme Tarihi : 10.01.2023

Önceki sayfaya geri dön.