MAKALELER / Doğrudan Yatırımları Artırma-Şirket Çöpçatanı Şirketler







Doğrudan Yatırımları Artırma-Şirket Çöpçatanı Şirketler:

 

1--KOBİ ayarındaki ,firmaların yatırımları bu alanlarda danışmanlık hizmeti veren şirketler aracılığıyla geliyor. Bu alanda hizmet veren şirketlerden biri de lntro2Turkey Danışmanlık.

 

2--2004 yılında Hollanda'da Ali Saraç tarafından kurulan lntro2Turkey Danışmanlık, bugüne kadar Hollanda merkezli 400 şirketin Türkiye ile ticaret yapmasını sağlamış. Ali Saraç'ın verdiği bilgiye göre ticaretle başlayan bu ilişkiden küçümsenmeyecek yatırım kararları çıkmış. Saraç, "Bu 400 firmadan 24 tanesi Türkiye'de doğrudan yatırım yaptı, ortaklıklar ve fabrika kurdu. Toplam yatırımların tutarı 100 milyon euro'yu geçiyor" diyor.

 

3--Ali Saraç, yatırım yapacak şirketleri öncelikle ticari bir ilişki ile Türkiye'ye getirdiklerini belirterek, "Para kazanacaklarını gördükleri zaman peşinden yatırım da geliyor. Getirdiğimiz firmaların önceki yıllarda Türkiye ile ilgileri olmamış. Bunları biz bulup getiriyoruz" diyor.

 

4--Kendilerini,"şirket çöpçatanı" olarak tarif eden Ali Saraç şunları söylüyor: "lntro2Turkey bulunduğu ülkelerdeki yatırımcıları Türkiye'ye getiriyor. Merkezimiz Amsterdam'da. Portekiz'in Lizbon şehrinde ve Ankara'da da birer ofisimiz var. Gelecek yıl Avusturya ve Danimarka'da ofis açarak Avrupa ayağımızı tamamlayacağız. Sonra da ABD'de bir ofis açma düşüncemiz var. Bu ofislerde önceliğimiz bu ülkelerde Türkiye ile hiç ticari ilişkisi olmamış şirketleri bulup bunları ülkemize getirmek."

 

5--lntro2Turkey sadece danışmanlık hizmeti vermiyor, şirket tarım makineleri konusunda da faaliyet gösteriyor. Geçen yıl Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın açtığı bir ihalede 10 milyon euro'luk bir ihaleyi kazanarak tarım makineleri temin etmişler. Saraç, "Tarım makineleri konusunda Türkiye henüz yolun başında. Burada olmayan makineleri getiriyoruz. Tarım geleceği olan bir sektör. Makineleşme hızla artıyor. Bu alanda fırsat görüyoruz, ileride tarım makineleri alanında fabrika yatırımı düşünüyoruz" diyor




Makalenin İzlenme Sayısı : 237

Eklenme Tarihi : 10.01.2023

Önceki sayfaya geri dön.