MAKALELER / Trafik Sıkışıklığı-İstanbul- Tomtom: Avrupa’nın En Sıkışık Şehri İstanbul





Trafik Sıkışıklığı-İstanbul- Tomtom: Avrupa’nın En Sıkışık Şehri İstanbul:

 

1--Navigasyon şirketi TomTom, nisan ve haziran aylan arasında 58 Avrupa kentinde trafik sıkışıklığını ölçtü. Trafik Sıkışıklık İndeksinde, Avrupa’da trafiğin en sıkışık ve yoğun olduğu kent İstanbul olarak belirlendi.

 

1.1--Araştırmada İstanbul’da seyahat sürelerinin sabah normalden % 84, yoğun olmayan saatlerde % 57 daha uzun olduğu ortaya çıktı. Akşam en yoğun saatlerde ise bu oran % 125’e kadar çıkıyor.

 

2--Uzmanlar İstanbul’daki sıkışıklılığın temel nedenlerinin başında sürücülerin hemen hepsinin aynı yolları kullanması olduğunu belirlediler. TomTom’un trafik veri tabanı, altı trilyonun üzerindeki veriyi değerlendiriyor ve her gün beş milyar ölçüm veri tabanına ekleniyor.

 

3--TomTom Dünya Trafik Bilgi Merkezi Müdürü Ralf-Peter Schafer sıkışıklık indeksinin, sıkışıklık seviyelerine ilişkin doğru ve önyargısız bilgi sağladığını belirterek, “Gerçek zamanlı trafik bilgileri ve yön bulma teknolojisi ile birleştiğinde, sıkışıklığın giderilmesine yardımcı olarak akmaya devam etmektedir” dedi.

 

3.1--Avrupa'nın en sıkışık kentleri:

        

İstanbul……………………….%57

Varşova………………………%45

Marsilya……………………...%42

Paris  ……………………….....%34

Roma…………………………%34

Brüksel……………………….%33

Stuttgart………………………%33

Hamburg……………………..%32

Stockholm……………………%30

Avrupa ortalaması……………%23

 

3.2—Yorum:Şehirlerde bisiklet kullanım oranı arttıkça sıkışıklık oranı azalmakta.Bu nedenle istanbulun trafik sıkışıklığı probleminin çözümünde genel ve yerel bisiklet yolu inşası ve kullanımı oldukça önemli.

 

Kaynak: İstanbul-AA




Makalenin İzlenme Sayısı : 100

Eklenme Tarihi : 10.01.2023

Önceki sayfaya geri dön.