MAKALELER / Enfeksiyon-Kanada Kili Antibiyotiğe Dirençli Bakterilerde Etkili





Enfeksiyon-Kanada Kili Antibiyotiğe Dirençli Bakterilerde Etkili:

 

1--British Columbia Üniversitesinin araştırmasına göre, Mineralli Kanada kili antibiyotiklere yüksek oranda direnç sergileyen bir dizi patojene karşı antibakteriyel etkinlik gösteriyor.

 

1.1--Araştırmacılar, topluca ESKAPE patojenleri olarak bilinen bir grup bakterinin (Enterococcus faecium, Staphylococcus auerus, Klebsiella pneumoniae, Acinetobacter baumannii, Pseudomonas aeruginosa ve Enterobacter türleri) kile karşı tepkisini ölçtüler. 2008’den beri bu bakteriler ABD'deki hastane enfeksiyonlarının büyük kısmından sorumlu.

 

2--Araştırmanın eşyazarı ve British Columbia Üniversitesinde mikrobiyolog olan Julian Davies, "ESKAPE bakterilerinin sebep olduğu enfeksiyonların temelde tedavisi yok ve hastane ölümlerinde artışa yol açıyor," diyor.

 

2.1--Araştırmacılar patojenlerin farklı suşlarını kil numuneleriyle aynı ortama koydular. Kontrol grubu içinse su kullanıldı ve bakteri örneklerinin 16 suşu, kille bir araya geldiklerinde öldü.

 

2.2--Kisomeet adındaki bu kil, Vancouver’ın kuzeybatısındaki bir kil yatağından elde ediliyor. Söylenenlere göre Kanada yerlileri bu kili asırlardır ülseratif kolit, mide ülseri, arterit ve cilt tahrişleri için kullanıyor.

 

2.3--Araştırmacılar kilin hastanelerde ESKAPE patojenlerinden kaynaklanan bakteriyel enfeksiyonların tedavisi için bir seçenek olabileceğini, özellikle de "son çare" olarak kullanılabileceğini düşünüyor

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 99

Eklenme Tarihi : 10.01.2023

Önceki sayfaya geri dön.