MAKALELER / Hastane-Acil Serviste Simülasyon Modeli İle Bekleme Süresinin Aşağı Çekilmesi





Hastane-Acil Serviste Simülasyon Modeli İle Bekleme Süresinin Aşağı Çekilmesi:

 

1--Katip Çelebi Üniversitesi, acil serviste hastaların bekleme sürelerini en aza indirmek ve çalışanların performanslarını artırmak amacıyla simülasyon modeli uygulamaya başladı.

 

1.1--Uyguladıkları simülasyon modelinin hastane acil servisleri için Türkiye’de bir ilk olduğunu dile getiren Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Tıp Kliniği Eğitim ve İdari Sorumlusu Doç. Dr. Erden Erol Ünlüer, “Simülasyon metodu ile bütün veriler bilgisayar ortamına aktarıldı ve 6 ay süreyle gerçek bir acil servis ortamını ,bilgisayar ortamında yaşadık.

 

1.2--Bu metotla acil olmayan hastaların bekleme sürelerinin 55 dakika olduğunu tespit ettik.

 

1.3--Hızlı bakım alanımızı ikiye çıkardığımızda bilgisayar ortamında bu sürenin 5 dakika altına indiğini görerek hızlı bakım alanını ikiye çıkarma kararı aldık” diye konuştu.

 

1.4--Yoğun olan saatlerde hasta bekleme oranlarını 5 dakika altına indirdiklerini ifade eden Ünlüer, “Aynı zamanda hekimlerimizin % 40 performansla çalıştığını tespit ettik. Çalışma saatlerinde yapmış olduğumuz değişiklikle performanslarını % 70’lere çıkardık” dedi




Makalenin İzlenme Sayısı : 100

Eklenme Tarihi : 10.01.2023

Önceki sayfaya geri dön.