MAKALELER / Meslek Liselerine 3D Yazıcı Eğitimi





Meslek Liselerine 3D Yazıcı Eğitimi:

 

1--Milli Eğitim Bakanlığı da 3D yazıcıları yakın takibe aldı.Uğur Akyer, Türkiye'de 3D printer teknolojisi üzerinde önemli çalışmalara imza atan girişimcilerden biri. Akyer, tamamen yerli ekipmanlar kullararak printer üretimi üzerine çalışmalar yapıyor.

 

1.1--Kendine ait bir araştırma geliştirme laboratuvarı kuran Akyer, "3D printer Türkiye için henüz çok yeni bir alan. Ama geleceğe ilişkin büyük bir potansiyel taşıyor. Bu teknolojiyi kullanmak için Türkiye'nin birçok yerinden girişimcilerden talep alıyoruz.

 

1.2--Oyuncak üretiminden, modelleme sektörüne kadar her alanda yeni bir dönem başladı" açıklamasını yapıyor. Üretimini yaptığı 3D printerların fiyatının 2-3 bin TL arasında olduğunu belirten Akyer, okullarda bu teknolojinin kullanılması konusunda Milli Eğitim Bakanlığı'nın da araştırmalar yaptığı yönünde duyumlar aldıklarını anlatıyor.

 

2--3D Printer baskı yapmadan önce, üç boyutlu çizim dosyanızı binlerce ince katmanlara dilimler. Bu dilimlenmiş katman verileri üç boyutlu yazıcıya aktarılıyor. Alçı taşı veya ABS plastik gibi hammadde eritilerek yazıcıda katmanlar örülmeye başlanıyor.

 

2.1--İngiltere'de borularının bile üç boyutlu yazıcıdan çıktığı iki katlı bir ev inşa edilirken, Hollanda'da bir hastaya kırılan çene kemiğinin yerine, titanyum tozu ile bio-seramik karışım kullanılarak üç boyutlu yazıcıda üretilmiş yapay çene kemiği takıldı.




Makalenin İzlenme Sayısı : 114

Eklenme Tarihi : 10.01.2023

Önceki sayfaya geri dön.