MAKALELER / Elektrikli Otomobil- Toshiba, Bisiklet Bataryasını Otomobilde De Kullanmaya Hazırlanıyor





Elektrikli Otomobil- Toshiba, Bisiklet Bataryasını Otomobilde De Kullanmaya Hazırlanıyor:

 

1-Japon Toshiba firması, geçtiğimiz nisan ayından bu yana elektrikli bisikletlerde kullanılan SCiB (Süper Charge Ion Batteries) bataryasını daha da geliştirerek, elektrikli otomobillerde kullanmayı planlıyor.

 

1.1--Şirketten yapılan açıklamada, 30 dakikalık yeniden şarj olma özelliğiyle üstünde bir güç kaynağı olarak lanse edilen SCiB üretimi için Japonya’da 320 milyon dolar yatırımla yeni bir fabrika kurulacağı belirtildi.

 

2--Sektör uzmanları, diğer araçlarda kullanılan bataryalara göre çok daha hafif, hızlı şarj olan ve az yer kaplayan bu bataryayı kullanmak üzere anlaşmaya varacak ilk şirketin, SCiB’nin getirdiği avantajlar nedeniyle çok iyi para kazanabileceğini belirtiyorlar.

 

3--SCiB’nin başlıca özellikleri arasında; kısa devre ve termal kaçaklara dayanacak yapıya sahip olması nedeniyle kırılma veya tutuşma ihtimalinin çok zayıf olması, her gün bir kez şarj-deşarj olduğunda 10 yıldan daha uzun bir süre kullanılabilmesi, SCiB hücresi ve SCiB standart modülünün sadece 5 dakika içerisinde % 90 oranında doldurulabilmesi, yüksek güce gereksinim duyan aygıtlar için de uygun olması, -30 derecenin altındaki ısılarda dengeli boşalma özelliğiyle soğuk iklim ortamlarını da kapsayan geniş bir kullanım alanı sunması bulunuyor.

 

4--Bataryadan güç alan bisiklet, motosiklet, otomatik yönlendirilmiş araçlar, elektrikli forklift ve iş makineleri gibi zaten şarj edilebilir piller kullanan aygıtların ötesinde SCiB bataryasının aynı zamanda acil güç kaynaklan, rüzgar türbinlerinin ürettiği enerjinin saklanması ve elektrikli güç kaynakları gibi aygıtlarda da kullanılabilecek bir batarya.

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 108

Eklenme Tarihi : 10.01.2023

Önceki sayfaya geri dön.