MAKALELER / Kuantum Nörofizyoloji





Kuantum Nörofizyoloji:


1--Temel Yaklaşımlar:Niels Bohr'a göre kuantum mekaniği mikroskopik sistemleri temel alır.-Bilgi: De Broglie Hipotezi


1--Momentumu p  olan her harekete dalga boyu olan bir dalga eşlik eder. (k> = h/p)


1.1--Dalga boyu (k) olan her dalga hareketine momentumu p= h/k ile belirli parçacık eşlik eder.


1.2--De Broglie dalgası bir olasılık dalgasıdır.


1.3--Olasılık dalgaları için Heisenbergin belirsizık prensibi ile ifade edilen kurallar geçerlidir.


1.4--Yani De Broglie dalgası parçacağın belirli bir t anında X konumunda bulunma olasılığını verir. Bu tür dalga ^ (x,t) fonksiyonu olarak bilinir ve Schrödinger dalga fonksiyonudur.


1.5--Temel postüla: nörotransmiterlerin sinapsta salınımını bir hareket olup her sekresyonda salınan nörotransmiter miktarı belirli bir miktarın katları kadardır.

Kaynakça: (M.Emin Ceylan Nör transmiterler ve Depresyon: S:79: Ach sekresyonu belirli bir quantum prensibi üzerinden gerçekleşir ve her sekres¬yonda salınan Ach(Asetilkolin) belirli bir miktarın katları kadardır)


1.6--Gözlemler bunun tüm nörotransmiter Nöropeptit ve hormon aktivasyonlan için geçerli olabileceğini gösterir.


1.7--Düşünceleri toparlarsak:


1--Nörotransmiterler mikroskopik parçacık olup kuantum mekanik ku-rallara uygun davranırlar.


2--Nörotransmiterler, peptitler, Hormonlar belirli enerji paketçikleri olan nörokimyasal maddelerdir. Bu nedenle sinoptik iletide Nörctransmiter sekresyonu Max. Planck'm kuantum Hipotezi doğrultusunda her sekresyon-da salınan nörotransmiter, peptit, hormon miktarı belirli miktarın katlan kadardır.


2.1--Bu belirli miktar atomik boyutta planck sabitidir olup hücresel boyutta bunun tam katı olabilir


3--Temel postüla: Her nörotransmiter, nöropeptit, hormon aktivasyonuna bir tür kuantadır ve her aktivasyona bir De Brolie dalgası eşlik eder.


3.1--Aktivasyonun k ile belirli dalga boyu (p) ile belirli momentumu, (f) ile belirli frekansı vardır.


3.2--Heisenbergin belirsizlik prensibine göre, Bu prensip belirli bir t anında Konumuun kesin ölçülmeyeceğini, eğer konumu kesin olarak belirlenebiliyorsa momentumunun kesin ölçülemiyeceğini ifade eder.


3.3--Ayrıca y (x,t)l parçacığın t anında x konumunda bulunma olasılığı sözkonusudur.


4--Temel postülaya göre:


4.1--Her nörotransmiter, nöropeptit, hormon bir tür kuantadır.


4.2--Bu ifade bitki, hayvan, insan için geçerlidir.


4.3--Her nörotransmiter, peptit, hormon sekresyonunda (salınım)  Molekülün Boyutu/Atomik boyut xh planck sabitinin katları kadar salınım olur.


4.4—Sinaptik aralıkta salınan nörotransmiter,parçacıklar halinde dalga ve parçacık fonksiyonlu olarak salınır.Postsinaptik hücrenin reseptörlerine anahtar kilit düzeninde dalga fonksiyonu olarak ulaşır ve postsinaptik hücrede yeni bir aksiyon potansiyeli oluşturabilir.


4.4.5—Bu anlamda nörotransmiter parçacığı yada dalgaları sinaptik ortamda bir dalga gibi tam yansiyabilir yada belirli oranda yansıyarak iletilir.Geriye yansima işlemini reupteyk blokaj olarak niteleyebilir.Eğer uygun ilaçlarla sinaptik aralıktaki sıvının kırılma indisi belirli bir değere getirilerek reupteyk blokaj yani yansıma sağlanabilir.Yansıma ile ilgili beyin bölgesinde sinir iletim hızı yani ilgli bilişsel fonksiyon hızı arttırılabilir yada düşürülebilir.


Bilişsel fonsiyon hızı-işlem hızı ilgili sinaptik bağlanma hızına bağlıdır.Tam yansıma ile tam blokaj sağlanabilir.Reupteyk blokaj ile ise aktivasyon arttırılabilir.Blokaj iki türlü gerçekleşebilir 1-ya ilgili psikotrop ilaç sinaptik ortamın kırılma indisini tam yansıma yapacak biçimde değiştirir 2-yada ilgili nörotransmiter bağlandığı reseptör molekülleri ilaca bağlanarak,presinaptik hücreden salınan nörotransmiterlerin bağlanması engellenir.


5-- Biyolojik Kuantum    Bilgisayar  , düşünecesi,Nörotransmiter,Noropeptit ve Hormon aktivasyonlarına bağlı olarak oluşan uyarılma durumlurını    lojik kapılar cinsinden(Temel mantık anahtarları) ifade eden bir bakış açısıdır.


5.1--Bu anlamda    gerek merkezi sinir sistemindeki      gerek    diğer vücut    sistememleri(Cinsel,sindirim,vs) her hücrenin ve sistemin  bir entegre devre gibi davrandığı(Her    hücre aktivasyonlara bağlı olarak    lojik kapıları oluşturduğu ve böylece bir entegre devre durumu oluşturduğu)   ,bu şekilde tüm vücudun bir biyolojik kuantum bilgisayar olduğu,merkezi sinir sisteminin modülatör rolü oynadığı ifade edilebilir.


6--Her Nörotransmider, peptit, hormon aktivasyonuna eşlik eden bir dalga birde parçacık cephesi vardır.


7--Her aktivasyonu eşlik eden ifadesini Schrödinger dalga fonksiyonu ile bulan bir De Breglie dalgası vardır.


8--Aktivasyon süreçlerinde Heisenbergin belirsizlik prensibi geçecrlidir. dir. Bulunma olasılığı ile ifade edilir.


9--Nörotransmiter, peptit, hormon aktivasyonlarına (NAD) dalgası ismi verilirse NAD dalgalan Kuantum mekaniğinin aktivasyon süreçlerine uygulanması sonucu ortaya çıkar.


10--NAD dalgalarına uzayda eşlik eden bir kuantsal olan vardır. Bu bilgi-ye göre organizmalar arasında birbirini etkileme, veya bir takım porapsiko-lojik fenomenleri açıklayabilir.


10.1--NAD, dalgaları parapsikolojik gözlemlere yer elektriksel, gravitik,magnetik, ısı ve ışınım dalgalarından ve zamandan bağımsız olabilir.


10.2--Bu aktivasyonlar için: kainatta her an ilgili aktivasyonlar birbiri ile mekandan bağımsız olarak ilişki içindedir.


10.3--Bu aktivasyonlar akıllı aktivasy onlardır. Evrensel prensiplere uygun davranırlar, (minimum yol: doğru, optimum enerji, vs.)


10.4—İnsan Beyninde Nörotransmiter aktivasyonlar Merkezi Sinir sisteminde kaotik bir diferansiyel denklem tarafından idare edilir.

1--Negatif fedbek durumunda sağlık

2--Pozitif fedbek durumunda hastalık sözkonusudur.


11--Diğer peptit ve hormon aktivasyonları MSS bağlı Nörotransmiter akti-vasyonlara göre karşılıklı olarak dengeli ilişki içindedir.


12--Her aktivasyonun (k) dalgaboyu, f (frekansı) vardır.


13--Aktivasyonlara eşlik eden kuantsal alan her türlü fiziki etkiden bağımsızdır. Bu alana Astral kuantsal alan adı verilebilir. Ruh ve zihin denilen şey bu astral kuantsal alanda konumlanmış yani bu alan ruhun bedeni yönetmek için enerji kılıfı/elbisesi olabilir.


14--Bu aktivasyonlar sonsuza dek varolur. Tıpkı bir elektromagnetik dalganın sonsuza dek varolması gibi.


15—Vücut(bağırsaklar vs her organ) bir tür bilgisayar gibi düşünülebilir. En üst düzeyi beyin ve MSS'dir. Biyolojik kuantum bilgisayardır. Biyolojik kuantum bilgisayar düşüncesi Aktivasyonda nörotransmiter, peptit veya hormonun uyarılma durumlarını lojik kapılar cinsinden ifade edilmesine dayanır. Bügisayarlar lojik kapılar cinsinden elektronik devre elemanlarınca inşa edilir.


16--Parapsikolojik süreçler bu aktivasyonların sonucu oluşabilir.Şif acılık gibi konular şifacının hastaya kendi ilgili aktivasyonunu değiştirerek hastanın aktivasyonunu kendi kuantsal alanı ile değiştirmesine dayanır. Aktivasyonlann zaman ile ilişkileride vardır.


17--Düşünce denilen şey MSS ilgiliaktivasyonlann kuantsal alanı olabilir ve ve sübjektif bir olgudur.


18--Bitkiler, hayvanlar, insanlar arasındaki ilişki, iletişim, şifacıjıkta ilgili aktivasyonları bu nörotransmiter,nöropeptit ve hormon aktivasyonlarının kuantsal alanları ile birbirlerini etkilerler.




Makalenin İzlenme Sayısı : 119

Eklenme Tarihi : 28.11.2022

Whatsapp'ta paylaş
Facebook'ta paylaş
Önceki sayfaya geri dön.