MAKALELER / Soğutma-Klima Ekonomisinde Doğal Soğutmalı Cihazların Üstünlüğü





Soğutma-Klima Ekonomisinde Doğal Soğutmalı Cihazların Üstünlüğü:

 

1—Kaynak çalışmaya göre Doğal soğutma içeren su soğutma cihazları Ankara şartlarında hava soğutmalı kondenserli sistemlere göre yıllık işletme giderlerinde yaklaşık % 37 tasarruf, su soğutmalı kondenserli cihazlara görede %25 tasarruflu işletme maliyetine sahiptir.

 

1.1--Doğal soğutma içeren su soğutma cihazları İstanbul şartlarında hava soğutmalı kondenserli sistemlere göre yıllık işletme giderlerinde yaklaşık % 30 tasarruf, su soğutmalı kondenserli cihazlara görede %15 tasarruf sağlamaktadır.

 

1.3--Doğal soğutma içeren su soğutma cihazları İzmir şartlarında hava soğutmalı kondenserli sistemlere göre yıllık işletme giderlerinde yaklaşık % 15 tasarruf sağlanmakta ve su soğutmalı kondenserli cihazlara yaklaşık olarak başa baş bir işletme maliyetine sahip olmaktadır.

 

1.3.1--Su soğutmalı kondenserli sistemlerin zorlukları ve sorunları dikkate alındığında aynı işletme maliyeti ile doğal soğutmalı havalı sulu ekonomizer çevrimleriyle temiz ve rahat bir soğutma yapılabilmektedir.

 

 Kaynak: Vıı. Ulusal Tesisat Mühendisliği Kongresi Ve Sergisi--Yıl Boyunca Soğutma Suyu Kullanan Tesisler İçin Enerji Ekonomisi-Bekir Cansevdi-Özay Akdemir-Ali Güngör

 

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 108

Eklenme Tarihi : 28.11.2022

Önceki sayfaya geri dön.