MAKALELER / Isı Yalıtımın Ülke Ekonomisine Faydası ve Maliyeti





Isı Yalıtımın Ülke Ekonomisine Faydası ve Maliyeti:

 

1--Türkiye genelindeki yaklaşık 22 milyon civarında hanenin yüzde 80’inde yalıtım olmadığına veya çok zayıf yalıtım uygulaması olduğuna dikkat çeken Turan şöyle devam etti;

 

1.1--“En etkin enerji tasarrufu araçlarından biri olan ısı yalıtımı uygulamalarıyla enerji tüketimini azaltabilir, sürdürülebilir bir gelecek için fayda sağlayabilir, ülkemizin cari açığını düşürmeye katkı sağlayabiliriz.

 

1.2--Ülkemizdeki konutların toplam yıllık enerji maliyeti güncel fiyatlarla 25 milyar dolar civarında. Yalnızca bina yalıtımı ile yıllık 15 milyar dolar tasarruf edebiliriz.

 

1.3--Enerji ithalatı faturamızın giderek arttığı bu dönemde artık hiç vakit kaybetmeden enerji verimliliği seferberliği başlatmalıyız."


2--Yeni binalardaki yalıtım maliyetinin, toplam inşaat maliyetinin % 3’üne denk geldiğini belirten Turan, “Bu maliyet de gerek binanın ömrünü uzatması gerekse enerjide sağladığı tasarruf ile aslında çok kısa sürede karşılanıyor.

 

2.1--Dolayısıyla özellikle yeni bir binada oturmayı planlayanların yalıtımın olup olmadığına dikkat etmelerini tavsiye ediyoruz. Sadece yalıtım da yeterli değil doğru yalıtım uygulanmalı.

 

2.2--Ayrıca malzemelerin işinde uzman uygulayıcılar tarafından uygulanması da sağlıklı bir yalıtımın öncelikli koşulları arasında yer alıyor” diye konuştu.

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 108

Eklenme Tarihi : 28.11.2022

Önceki sayfaya geri dön.