MAKALELER / İtalyada Hükümet, Müzelerin NFT satışlarını Durdurdu





İtalyada Hükümet, Müzelerin NFT satışlarını Durdurdu:

 

1--Sanat piyasasında en çok merak edilen ve tartışılan konulardan biri de NFT’ler. Her yıl piyasaları katlanırken, kimi çevreler tarafından ise veto yemeye devam ediyorlar. Bunlardan biri de İtalyan hükümeti.

 

2--Ülkenin kültürel mirasını korumayı amaçlayan hükümet, ülkedeki önemli müzelerde gerçekleşen NFT satışlarını durdurdu. Karar, en çok ziyaretçi sayısına sahip Uffızi Galeri'sindeki (Galleria degli Uffızi)

 

3--Bir Michelangelo eserinin NFT'sinin 240 bin euro’ya satılmasının ardından alındı. Sanatçının Dondi Tondo isimli eseri, müzenin Cinello isimli bir şirketle işbirliği yapması sonucu satışa çıktı. 240 bin euro'luk satışın 70 bin euro'su ise müzeye verildi. Üretim masrafları için 100 bin euro harcandığı açıklandı. Milano merkezli teknoloji firması Cinello da kalan meblağı aldı.

 

3.1--Cinello isimli şirketin 10 farklı müzeyle daha işbirlikleri yaptığı öğrenildi. Bunun üzerine ülkenin kültürel mirasına zarar gelmesinden endişelenen hükümet, müzelerin NFT satışlarını durdurdu.

 

3.2--İleriki günlerde yeni düzenlemelerle satışların tekrardan başlaması planlanıyor. Bu arada pandemi nedeniyle büyük sekteye uğrayan müzecilik sektörünün ayakta kalmak için NFT satışlarına yöneldiği biliniyor

 

Kaynak:Para Dergisi-7-13.08.2022




Makalenin İzlenme Sayısı : 159

Eklenme Tarihi : 28.11.2022

Önceki sayfaya geri dön.