MAKALELER / Kemik Sağlığı İçin Kuru Erik Tüketmek





Kemik Sağlığı İçin Kuru Erik Tüketmek:

 

1--Alutrierıts dergisinde yayınlanan yeni bir araştırma, kuru eriğin farelerde kemik kaybını onarabilen prebiyotik bir besin olduğu gösteriyor.

 

1.1--Çalışmaya göre, kuru eriğin karbonhidrat ve polifenollerinin prebiyotik etkileri kemik sağlığını iyileştirmeye yardımcı oluyor. Kuru erik içindeki hem karbonhidrat bileşenlerin hem de polifenoller bağırsak mikrobiyomunu değiştirdiğini belirten araştırmacılar, bu bileşenlerin kemik onarımına yardımcı olduğunu ifade ediyor.

 

2--Araştırma sonuçlarına göre kuru erik mineral emilimi, bağışıklık sistemi süreçleri ve bağırsak duvarının bütünlüğüne katkıda bulunacak şekilde bağırsağı etkileyebiliyor. Bağırsaktaki bu değişimlerin kemik sağlığında rol oynayan hormonları, metabolitleri ve bağışıklık hücrelerini de etkileyebileceği belirtiliyor.

 

2.1--Her ikisi de prebiyotik özelliklere sahipken kuru erik içindeki karbonhidratların olumlu etkilerinin kısa vadede, polifenollerin ise daha uzun vadede ortaya çıktığı ifade ediliyor. Araştırmacılar ayrıca kuru erikteki vitaminler, mineraller ve bitki bazlı bileşiklerinin de kemik ve bağırsak yararlarına katkıda bulunabileceğini belirtiyor.

 

Kaynak:HBT- Murat Altaş




Makalenin İzlenme Sayısı : 104

Eklenme Tarihi : 28.11.2022

Önceki sayfaya geri dön.