MAKALELER / Ev Tipi Su Arıtma Cihazlarının Bazı Dezavantajları





Ev Tipi Su Arıtma Cihazlarının Bazı Dezavantajları:

 

1--Ev tipi arıtma cihazı suyun bazikliğini düşürmekte, yani suyu asidik hale getirmektedir. Suyun içindeki toplam element miktarını yani suyu mineralce zayıf duruma düşürmektedir. Neredeyse saf suya yaklaşmaktadır.

 

2--Kalsiyum ve magnezyum açısından fakirleşen suyun, özellikle çocuk gelişimini etkilediği, kemik ve diş gelişimini yavaşlattığı, yetişkinlerde ise kalp krizi riskini arttırdığı belirtilmektedir.

 

3--Ev tipi su arıtma cihazları mikrobiyolojik arıtma yapamamaktadır. Yani suda bakteri varsa bunu önleyememektedir.

 

4-- Arıtım cihazlarının, çok özellikli su gerektiren laboratuvar vb. yerler için uygun olabileceği bilinmeli bu tür yerlerde de arıtım cihazından çıkan suyun kalitesi aylık olarak kontrol edilmelidir.

 

4.1--Arıtım cihazı seçerken de suyun hangi parametresinin arıtılmak istendiği bilinerek bu¬na yönelik uygun cihaz seçilmelidir.

 

Kaynak:HBT-S:135-26.10.2018- Dr. Eşref Atabey-Jeoloji Yüksek Mühendisi /Tıbbi Jeoloji Uzmanı

Atabey, E. 2018. Suyun Hikayesi. 614s. Asi Kitap. İstanbul.THSK. 2014. Çok Paydaşlı Sağlık Sorumluluğunu Geliştirme Programı 2013-2023. Fiziksel Çevrenin Geliştirilmesi. T. C. Sağlık Bakanlığı, THS Yayın No: 976. Ankara-http://www.thsk.gov.tr/dokumanlar.html.GATA. 2008. İçme ve kullanma sularının kullanımında dikkat edile¬cek hususlar. TAF Prevt. Med. Bul. 7, 3.




Makalenin İzlenme Sayısı : 166

Eklenme Tarihi : 28.11.2022

Önceki sayfaya geri dön.