MAKALELER / Kanser Tedavisinde Sarımsak





Kanser Tedavisinde Sarımsak:

 

1--Soğanların da içinde bulunduğu familyada yer alan Sarımsak 1958 yılında da anti-tümör özellikleri anlaşılmaya başlamıştı.

 

2--Günümüzde sarımsakta 30 dan fazla kükürt içeren organik bileşiğinin bulunduğu biliniyor.Bunların birçoğu kanser hücrelerinin çoğalmasını önlemekte, bir kısmı da programlı hücre ölümünü (apoptoz) uyarmaktadır.

 

3--İki Hint bilim adamı J. D. Bhubaneswar ve D. Karunagaran sarımsakta bulunan bileşiklerin tümör tedavisi üzerindeki çalışmalarında, sarımsakta bulunan ve bir kükürt içeren organik bileşik olan dialil trisülfidin (DATS) anti-kanser ajan olarak kullanabilirliğini araştırdı, bu maddenin kanser hücrelerini öldürdüğünü, ya da büyümelerini ve yayılmalarını önlediğini belirledi.

 

3.1--DATS’m özellikle yumurtalık, göğüs ve küçük hücreli akciğer kanserlerinin tedavisinde sıklıkla kullanılan taksolün etkisini artırdığını saptadılar. Bulgularının henüz laboratuvar düzeyinde olduğunu belirten araştırıcılar DATS’m klinikte hastalara etkin bir şekilde nasıl uygulayacakları araştırıyorlar.

 

Kaynak:HBT

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 116

Eklenme Tarihi : 28.11.2022

Önceki sayfaya geri dön.