MAKALELER / Romatoid Artrite Karşı Zencefil-Zerdecal Çayı





Romatoid Artrite Karşı Zencefil-Zerdecal Çayı:

 

1--Zerdeçal:

 

1.1--Araştırmalar romatoit artrit ve osteoartrit olan kişilerin curcumin maddesi içeren gıda takviyeleri aldıklarında daha rahat yürüyebildiklerini göstermiştir.

 

1.2--Zerdeçalı karabiberle birlikte tüketmek emilimini arttırmaktadır. Bu sebeple sözünü ettiğimiz baharatların karışımını yapıp o şekilde kullanmanız çok daha etkili olacaktır.

 

1.3--Kabak çekirdeği, migren ağrılarına iyi gelen bir mineral olan magnezyumu bol ihtiva eder. Aynı zamanda osteoporozu önlemeye ve tedavi etmeye de oldukça yardımcıdır.

 

1.4--Daha fazla magnezyum kaynağı için beslenmenize badem ve kaju fıstığı, ıspanak ve lahana gibi koyu yeşil yapraklı sebzeler, fasulye ve mercimeği de ekleyebilirsiniz.

 

2--Zencefil:

 

2.1--Geleneksel tıbbın vazgeçilmezidir. Zencefil kök bitkisinin en iyi bilinen etkisinden biri bulantıyı önlemesi ve mide yatıştırıcı özelliğidir.

 

2.2--Bu bitki aynı zamanda menstürel kramplar ve egzersiz sonrası oluşan kas ağrılarıyla da savaşır.

 

2.3--Baş ağrısı savaşçılarının en güçlülerindendir. Çünkü anti enflamatuar özelliğe sahiptir. Baş ağrısı çektiğinizde veya kronik baş ağrınız varsa bir bardak zencefilli bitki çayı içmek şikayetlerinizi yatıştırır” dedi.

 

Kaynak: https://www.turkiyegazetesi.com.tr/saglik/

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 123

Eklenme Tarihi : 09.10.2022

Whatsapp'ta paylaş
Facebook'ta paylaş
Önceki sayfaya geri dön.