MAKALELER / Belediyeler için Çizgi Karakter Marka Elçisi Oluşturmak





Belediyeler için Cizgi Karakter Marka Elçisi Oluşturmak:

 

1--Çocukken izlediği çizgi film karakterlerinden yola çıkarak kendi şirketini kuran Eskişehirli genç girişimci Çiğdem Dedeoğlu, çizdiği karakterlere hayat vererek Türkiye’nin marka elçilerini yarattı.

 

2--Designpr Kurucu Başkanı ve Yaratıcı Yönetmeni Çiğdem Dedeoğlu, ekibiyle birlikte bugüne kadar 60’a yakın il için tasarladıkları karakterlere maskotlarla hayat vererek, hem şehirlerin tanıtımına katkı sunduklarını hem de şehirlerin marka değerlerini yükselttiklerini söyledi.

 

3--KOSGEB’den aldığı destekle grafik tasarım ofisi kurduğunu anlatan Dedeoğlu, “Küçükken televizyonların sabah kuşaklarında hep yabancı çizgi filmlerle onların kültürlerini, davranış biçimlerini, tarihi yerleri ve öne çıkartmak istedikleri mesajlarla büyüdük. Bende, Türkiye’nin markalaşma sürecinin belediyelerden başlaması gerektiğini düşünerek il il gezip, marka elçileri projemi anlattım. Belediyeler ile bu konuda ortak çalışmalar yürüttük. Dijital ekranda yarattığım karakterlere maskotlar aracılığı ile hayat vererek, o ilin ya da ilçenin turizmine, ekonomisine destek vermek.

 

4--Çiğdem Dedeoğlu, bugüne kadar 60'a yakın il için tasarladıkları karakterlere maskotlarla hayat vererek, şehirlerin tanıtımına katkı sunduklarını söyledi.

markalaşmasma katkı sundum. Çocukluk hayalim olan marka elçileri ile ülkemizin içinden çıkan tarihi ve kültürel değerlerin markalaşmasını sağladım” dedi.

 

5--Tasarlamış olduğu karakterlerin şehirlerin markalaşmasına sunduğu katkının yanı sıra spor, sanat ve çevre etkinliklerinde de kullanıldığım belirten Dedeoğlu, hedeflerinin sıfır atık çalışmaları kapsamında Metaverse evrenini kullanarak, simülasyonlar ve oyunlar aracılığıyla çocuklara, dünyanın sürdürülebilirliği konusunda bilinç kazandırmak olduğunu dile getirdi.

 





Makalenin İzlenme Sayısı : 162

Eklenme Tarihi : 09.10.2022

Önceki sayfaya geri dön.