MAKALELER / Nikotini Temizleyen Besinler- Vücuttan





Nikotini Temizleyen Besinler- Vücuttan:

 

1--Yeşil çay:Sigara içerken vücut ihtiyaç duyduğu sıvıyı kaybeder ve vücut daha çabuk susuz kalır. Bu nedenle sigara içiyorsanız bol su için. Suyunuza ayrca bir çay kaşığı rendelenmiş zencefil, bir salatalık, limon ve nane yaprağı ekleyerek içeriğini zenginleştirebilirsiniz. Her gün 1 veya 2 bardak yeşil çay içerek vücudunuzdan nikotini temizleyebilirsiniz.

2—Havuç:Nikotin cildi ölü ve kuru hale getirir. Sigara bağımlılığınızın bu tür tatsız sonuçlarından kurtulmak istiyorsanız mümkün olduğunca çok havuç yiyin. Havuç suyu da içebilirsiniz. Havuçları bir meyve sıkacağından geçirin, elma, limonla karıştırın veya herhangi bir salataya havuç ekleyin.

3—Ispanak:Folik asit vücudun normal işleyişi ve gelişimi için çok önemlidir ve pek çok kişi bunu bilir. Ancak herkes, vücudun nikotinden kurtulmasına da yardımcı olduğunu bilmez. Ispanakta bol miktarda folik asit bulunur ve düzenli tüketimi nikotinin vücuttan atılımını sağlar.

4—Brokoli:Brokoli, C ve B5 vitaminleri açısından zengindir. Sigara vücuttaki C vitamini seviyesini düşürür. Nikotini vücudunuzdan atmak için daha fazla brokoli yiyin.

5—Biber:Biberler, tütünün etkilerini azaltan ve vücudu iyileştirmek için gerekli olan yüksek C, B2 ve B6 vitaminleri içeriğine sahiptir.

6--Kivi, limon ve portakal:Kivi, limon ve portakal yüksek miktarda A, C ve E vitaminleri sağlar, bağışıklığı artırır ve vücudun çeşitli enfeksiyon ve bakterilerle savaşmasına yardımcı olur. Ayrıca bunlar nikotinin vücudu mümkün olan en ksıa sürede terk etmesini ve nikotinin vücutta yarattığı hasarı onarmayı sağlar. Portakal suyu vücudu nemlendirir, gerekli vitaminleri sağlar ve ayrıca vücuttan nikotini temizler.

7—Ahududu:Ahududu sigarayı bırakmak için harikadır. Bu meyve yüksek miktarda ellagik asit içerir. Bu, nikotin ve vücuda zararlı diğer bileşikleri ortadan kaldırabilen bir maddedir.

8—Ayrıca nikotin bırakırken nikotin ihtiyacı için patlıcanlı yemekler tüketilebilir.

Kaynak: https://www.ensonhaber.com/saglik/




Makalenin İzlenme Sayısı : 117

Eklenme Tarihi : 09.10.2022

Önceki sayfaya geri dön.