MAKALELER / Meşrubat Tüketimi-Ülkeler







Meşrubat Tüketimi-Ülkeler:

 

1--Medya takibinin öncü kurumlarından Ajans Press, dünyadaki şekerli içecek tüketimine yönelik yapılan araştırmayı inceledi. Ajans Press’in Euromonitor International verilerinden ve medya yansımalarından derlediği bilgilere göre, yıllık meşrubat tüketimi kişi başına ortalama

 

Küresel………………….. 91,1  Lt-2018

Küresel……………………84,1 Lt-2013

Türkiye…………………..160,6 Lt

Çin………………………410,7 Lt  olarak görüldü.

 

1.1--Çin’deki kişi başına meşrubat tüketiminin günde bir litreden fazla olması dikkatlerden kaçmadı.

 

2--Çin’i takip eden ülkeler ise sırasıyla, ABD, İspanya, Suudi Arabistan, Arjantin, Nijerya, Japonya, İngiltere, Türkiye ve Brezilya oldu.

 

3--ITS Medya ve Ajans Press’in gerçekleştirdiği medya araştırmasında, 2018 yılından bugüne kadar içecek tüketimi ile alakalı 38 bin 762 haber çıkışı tespit edilirken, şekerli içeceklerin oluşturduğu diyabet, kanser gibi sağlıksal problemlerinin de medyada en çok konuşulan haberler arasında yer aldığı görüldü.

 

4—Meşrubatlar genellikle glikoz şurubu ile yapılmakta olup,glikoz şurubunun insan vücudunda hastalıklara zemin hazırlayan metabolik sendoruma yol açtığı şeklinde kanıtlar ileri sürülmekte.

 

4.1—Çağımızda en çok tüketilen hazır besin ve içeceklerin sağlığa uygun ve organik olması firmaların geleceği için önemli olurken insan sağlığı da korunabilmekte.Kısaca meşrubata glikoz şurubu yerine doğal şeker,gıdalara sodyum glutamat yerine doğal katkı maddeleri katılabilir.Sonuç olarak sağlığa aykırı ucuzcu maddeleri kullanmaktan vazgeçebilir mi.

 

Kaynak: İHA

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 540

Eklenme Tarihi : 21.10.2019

Önceki sayfaya geri dön.