MAKALELER / Sulamayı Geceye Almak Tasarruf Sağlıyor





Sulamayı Geceye Almak Tasarruf Sağlıyor:

 

1--Özler Ziraat, ilaçlama ve sulama işlemlerinin neredeyse tamamını gece yaparak; kalitesini yükselti, ihracatını artırdı. Üretiminin% 90’ına yakınını yurt dışına satan firma gece vardiyası nedeniyle suda % 25, ilaç tüketiminde de % 20 oranında tasarruf sağlıyor.

 

2--Türkiye’de Adana ve Niğde’de bahçe, Romanya’da da tarla ziraatı yapan Özler Ziraat Ticaret ve Sanayi AŞ‘nin Yönetim Kumlu Başkanı Özden Özler, üretimde farklı yöntemler geliştirerek, bir adım öne geçme şansı elde ettiklerini söyledi.

 

2.1-- “Başından beri hep yeni yeni stratejiler oluşturduk” diyen Özler, “İşletmemiz, Çukurova’da damlama sulama yönetimim ilk benimseyen kuruluş. 18 sene önce damlama suyuna geçtik. Ayrıca ağaçların sulanmasından, gübrelenmesine ve ilaçlanmasına kadar birçok işi geceye aldık. Gece yapılmayacak bazı işleri de gündüz saatine attık. Böylelikle işi ikiye böldük” şeklinde konuştu.

 

3--Sulama işinin % 80’ini, ağaç ilaçlama ve diğer ilaçlamaların da % 90’lık bölümünü gece vardiyasında yaptıklarını kaydeden Özler, “Bu sayede daha az su ve elektrik tüketerek, daha düşük konsantrasyon ilaç kullanarak, yakıttan tasarruf sağlayarak emisyonunu düşük tutarak İlaç tüketiminde yaklaşık % 20-25 gibi fayda sağlıyoruz.Gece elektrik tarifeleri ucuz oluyor.

 

 

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 117

Eklenme Tarihi : 09.10.2022

Önceki sayfaya geri dön.