MAKALELER / Mantarın Sağlığa Faydaları





Mantarın Sağlığa Faydaları:

 

2.1--Kültür mantarı tüketilirken mutlaka ambalajlı olanlar tercih edilmelidir. Renk değiştirmeye başlamış olan ve üzerinde çürükler bulunan veya renk değiştirmiş mantarlar tercih edilmemelidir.

 

2.2--Buzdolabında yaklaşık üç gün boyunca ve +1/-4 derecede muhafaza edilebilir. Pişirildikten sonra tekrar ısıtılması sakıncalıdır.

 

2.3--Düşük kalorili bir besin olan kültür mantarı, ayrıca lif ve su açısından zengindir.


2.4--Bol miktarda potasyum içerir ki bu da kalp sağlığı için oldukça önemli. Kültür mantarı ayrıca düşük kolesterol ve sodyum değerlerine sahiptir ve kalp sağlığını korumak için mutlaka tüketilmelidir.

 

2.5--B vitaminleri açısından zengin olan kültür mantarı, içerdiği Bl, B2 ve B3 vitaminler ile hücre fonksiyonlarının düzgün çalışmasında önemli faydalar sağlar. Metabolizmanın iyi çalışmasını destekler.

 

2.6--Selenyum yönünden zengin yapısıyla saç ve tırnak problemi olan bireylerde bu problemlerin düzelmesinde ve oluşmamasında rol oynar. Cilt yapısını onarır. Cilt, saç ve tırnakların daha parlak görülmesini sağlar.

 

2.7--Vücut direncini güçlendirmesiyle birçok hastalığa karşı korunmada önemli olmasının yanı sıra, kansızlık, kan şekeri dengesi, kalp-damar sağlığı ve kolon kanseri gibi bağırsak problemlerinde de etkinliğini göstererek sağlığımızı korur.

 

2.8--Bunun yanında bağırsaklarda parazit oluşması riskini de en aza indirir. Karaciğer ve böbrek hastalığı bulunan bireyler tercih etmemelidir.

 

Kaynak:Para Dergisi




Makalenin İzlenme Sayısı : 119

Eklenme Tarihi : 09.10.2022

Önceki sayfaya geri dön.