MAKALELER / Meyve Ve Sebze Tüketimi Çocuklarda Hiperaktiviteyi Azaltabilir






Meyve Ve Sebze Tüketimi Çocuklarda Hiperaktiviteyi Azaltabilir

 

1--Meyve ve sebze yiyenlerin daha az hiperaktivite belirtileri gösterdiğine işaret ediyor.

Nutritiorıal Neuroscience dergisinde yayınlanan çalışmada incelenen veriler, 6 ila 12 yaş arasındaki 134 çocukta DEHB semptomları ve zayıf duygusal kontrole karşı bir vi-tamin ve mineral takviyesinin etkinliğini inceleyen başka bir çalışmada toplandı.

 

1.1--Vitamin ve mineral takviyesinin etkinliğini değerlendiren çalışmada, bu mikro besinleri alan çocukların DEHB ve duygusal düzensizlik semptomlarında plasebo alanlara göre üç kat daha fazla iyileşme olduğu görüldü.

 

2--Hiperaktivitenin beyindeki bazı nörotransmitterlerin düşük seviyeleri ile ilişkili olduğu düşünülüyor. Vitaminler ve minerallerin, vücudun bu önemli nörokimyasalları üretmesi-ne yardımcı olmada ve genel beyin işlevinde kilit bir rol oynadığına inanan araştırmacılar, meyve ve sebzeler de dahil olmak üzere sağlıklı bir beslenme düzeninin DEHB’nin bazı semptomlarını azaltmanın bir yolu olabileceğini ifade ediyor.

 

3—Yorum:Çocuğun meyve ve sebzeyi çokça tüketmesi isteniyorsa öncelikle anne ve babanında sebze ve meyveyi çokça tüketen kimseler olması ve bu alışkanlığın ailede olması gerekir.

 

Kaynak:HBT--https://scitechdaiiv.com/adiustina-diet-can-reduce-adhd-symp-

toms-jn-children/

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 142

Eklenme Tarihi : 09.10.2022

Whatsapp'ta paylaş
Facebook'ta paylaş
Önceki sayfaya geri dön.