MAKALELER / Ruh-Beyin İlişkisi






Ruh-Beyin İlişkisi:

 **Bu yazı bir yorum yazısıdır.

1—Ruh bedenin sahibi.Beden onun bineği.Ruh bir cihaz olarak beyini ve onun hormonları ile yaşamı yönetmekte.

 

2—Ruhun varolduğunu kanıtlayan olgular:

 

2.1--Beyin dalgaları-EEG dalgaları tamamen durmuş-aşırı soğukta yapılan bir beyin ameliyatında hasta ameliyatı daha sonra ayrıntıları ile anlatabilmekte.

 

2.2—Acil serviste kimsenin üstünü göremeyeceği yükseklikteki dolaplar üstüne konulan işaretleri kalbi durduktan sonra gören yaşama döndükten sonra anlatan ölüme yakın deneyimleri

 

2.3—Parapsikolojide hiçbirşekilde çürütülemeyen %17 lik vaka grupları

 

2.4—Yaşayan bir insanın zihin yolu ile yaşadığı -beden dışı deneyim yaşamış-ziyaret ettiği yeri ayrıntıları ile anlatan insanların anlatıları

 

2.5—Bir deneyde örümcekten korkan insanın resim gösterilmeden 3-5 sn önce bu korkusunun beyin-kalp-deri ölçümleri ile saptanması

 

2.6--Bazı kişlerin beyin gücü-ruh gücü ile eşyayı bükmesi-hareket ettirmesi

 

2.7—Kişilerin-mistiklerin geleceği-olayları sezen bir takım fenomenleri

 

3—Yukarıdaki olguları esas alınırsa bedende bir sürücü var.Bu sürücü tam otomatik olan bu bineği sürerek yaşamı deneyimlemekte.

 

4--Ruhun özellikleri şunlar olabilir:

 

4.1—Ruh bedene bir enerji kordonu ile bağlı olup beden dışına çıkarak kendini ve gezdiği yerleri deneyimleyebilir.

 

4.2—Ruh zamansal anlamda geçmiş-gelecek ve şimdiyi aynı anda yaşadığı için geçmişten-gelecekten bir bilgiyi beyne iletebilir.


4.2.1--Ruh kuantum seviyede bir varlık olduğu-çok ince enerjiye sahip olduğu için kuantum zamansızlık-geçmiş-gelecek-şimdinin aynılığı ve mekansız bilginin iletimini mümkün kılar.

 

4.3—Ruh beyin vasıtasıyla Fiziki anlamda maddeye etki edebilir.

 

4.4—Ölüme yakın deneyimlere göre ruh bedenden ayrılması-enerjinin tükenmesinin hissedilmesi ve kişinin hafiflemesi-ölen çocukların bulutların tepesinde meleklerle dans etmesi-ışıklı bir tünelin ucunda ölenin yakınlarının ona gözükmesi-ölmesi mukadder ise onlarla tünele girmesi-yaşayacaksa onlardan ayrılması.Ölüm ötesi için modern dini yorumlara ihtiyaç olabilir.


4.5—Hindistan vs yaşanan renkernasyon vakalarında bir şekilde kişinin bilgilerinin yaşayan başka bir kişinin hafızasına girmesi(frekansa girmesi) olabilir.

 

4.6—Ruh çok ince maddi olmayan bir yapı olarak maddi bedene bir arayüz-zarf ile etki etmekte ve beyinde ve vucutta hormonlara etki ederek onu bir irade sahibi varlık olarak yönetmekte.Ruhun hafıza-akıl(zeka değil-yapay zeka değil)-bilinç-düşünce ve duygu fonksiyonları olduğu düşünülerek bu fonksiyonları yaşamda ve yaşam ötesi yaşamda deneyimlerinde kullandığı düşünülebilir.

 

4.7—Ahirete atılan bir kişi oranın temiz düzenine uyar ve çok temiz düşünür yaptığı hatalardan utanır-pişmanlık duyar.

 

4.8—Beyinde gen düzeni-hormon sistemi normalin dışında olarak-beynin irade cihazı bozuk olduğu için ruh olarak irade yürütemeyen iradesi çok zayıf-empatisi zayıf insanların işledikleri cinayet vs için ruhun hesap vermesi ne kadar mümkün.pişmanlığı ne kadar hissedebilir. Pişmanlık yada hesap irade sahibi cihazı-bedeni-beyni normal insanlar için geçerli olabilir.


4.9—Anlatılar:Ölen insanların çok mükemmel olan %3-5 i cennete-kötülük yapmış %3-5 cehenneme- geri kalanı ise cennet-cehennem arası bölge olan araf-spatyoma gidebilir.Cuma günü izin alarak evinde kavrulan helvanın kokusunu alıp-yakınlarını görüp tekrar kuantum kozasına döner.Öldüğünün hemen ertesi 3-5 gün evde kendi evinde kelebek olarak kalır ardından kozasına gidebilir.Ruh bedenden ayrılması bir süreç olup 48 saat içinde bedenine girebilir-çıkabilir-onu hareket ettirmeye çalışabilir-öldüğünü zaman içinde anlar-sesi çok ince olup kimse duymaz.Zaman içinde oraya adapte olur.


5--Ruh dışarıdan gelen bedenden bedene geçen bir varlık olmaktan ziyade şöyle düşünülebilir.Anne karnında yumurta döllendikten sonra çalışmaya başlamasıyla madde olmayan bir yapı taşına sahip bir enerji-şey(ruhun üfürülmesi) DNA nın çevresine yerleşir.Yumurta insana dönüştükçe bu ham enerji biçimlenir ve insanı insan yapan kendin olan bir yapıya dönüşür.Bu yapı enerji-malzeme ham halinde bilince-akla-hafıza sahip özellikleri olup insan bedeninde insan ruhuna dönüşür.Gelişmişliği ile bulunduğu noktada ahirete geçiş yapar.Çocuk olarak vefat etmiş ise çocuk ruhu olarak ahirete atılır.Bu biçimlenmiş yapının başka bir bedene geçiş yapması yoruma açık bir konu.


5—Yaşamın anlamı ne olabilir:

1—Yaradanı 1-vahiy yolu ile ,2—Bilim yolu ile ,3—sanat yolu ile tanımak ve kavramak

2—kendini tanımak sınırlarını bilmek kendini kendin ve çevre için gerçekleştirmek

 

Kaynak:youtube-gündem özel-etiket:aklın ötesinde ne var

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 1233

Eklenme Tarihi : 21.10.2019

Önceki sayfaya geri dön.