MAKALELER / Akıllı Tarım Çözümleri-Cep Telefonu Operatörleri





Akıllı Tarım Çözümleri-Cep Telefonu Operatörleri::

 

1--Dijital Operatör Turkcell, dünyadaki kısıtlı su kaynaklarını korumak ve verimli tarıma destek olmak amacıyla çiftçilere Filizi sunuyor. Kullanıcıya tarlası hakkında anlık veri sağlayan, toprak- hava istasyonu ile birlikte kullanılan mobil uygulama Filiz; yetiştiricinin verimini artırabilmesi için sulama ve ilaçlama kararlarını toprak ve hava koşullarına göre vermesine yardımcı oluyor.

 

2--Filiz çözümü, toprağa yerleştirilen cihaz, Akıllı Tarım Tarifesi ve tarımsal bilgilere anında haberdar olmayı sağlayan mobil uygulamadan oluşuyor.

 

2.2--Uygulama, sensörler aracılığı ile toprak ve havanın farklı değerlerini düzenli olarak takip edip yapay zekâ ile oluşturulan algoritmalar ile birleştirerek; bitkinin gelişimi için ne yapılması gerektiği, su ihtiyacı ve hastalık riskleri gibi kritik bilgileri üreticilere mobil uygulama aracılığıyla anlık olarak sunuyor ve çiftçilerin gerekli önlemleri almalarını sağlıyor.

 

3--Turkcellden satışa sunulan tarım cihazı Filiz, yerli ve milli ürün olarak sektöründe tek olmasıyla da dikkat çekiyor. Filiz; hastalık, şiddetli yağış, don gibi durumlara karşı erken uyarı vererek kullanıcılarını olası zararlardan korurken kullanıcının tarlasıyla ilgili son verilere cepten anında ulaşma kolaylığı da sunuyor ve 6o farklı bitki için yetiştiricilik bilgisi içeriyor. 




Makalenin İzlenme Sayısı : 183

Eklenme Tarihi : 24.06.2022

Önceki sayfaya geri dön.