MAKALELER / Okul Bahçesinde Bitki Yetiştirip Ders Vermek





Okul Bahçesinde Bitki Yetiştirip Ders Vermek:

 

1--Gaziantep'te, Fitnat Nuri Tekerekoğlu Anadolu Lisesinde görev yapan biyoloji öğretmeni Elife Haksever, 3 yıl önce öğrencilerinin de desteğiyle yaptığı ve 105 çeşit bitkinin yer aldığı okul bahçe-sinde çilek, karpuz, kabak ve baklagiller yetiştiriyor.

 

1.1--Elife Haksever, "Arka bahçenin atıl bir durumda olduğunu fark ettim. En önemlisi de öğrenciler biyoloji dersini sevmiyordu. Biyoloji dersini ezberlemeleri beni rahatsız etti. Yaşayarak, dokunarak, severek öğrenmeleri amacıyla bahçeyi bu hale getirmek istedim. 3 yıl önce 8 kamyon toprak atarak ilk çalışmalarımızı başlattık" ifadelerini kullandı.

 

2--Her sınıf eşit alana sahip-Okullarında eğitim gören her öğrencinin bahçede ekili en az bir tohumunun bulunduğuna dikkat çeken Haksever şöyle konuştu: "O dönemki öğrencilerim üniversite sınavına hazırlanıyordu. Tırmıkla, kürekle, kazmayla çalıştık. Bu çalışmayı başlattığım öğrencilerin her biri Türkiye'nin dört bir tarafında üniversiteyi kazandı.

 

2.1--Şu anda 18 sınıfımız ve 65 öğrencimiz var. Boş vakitlerini burada geçiriyorlar. Her sınıf eşit alana sahip. Bu alanlarda bitki ve toprak özelliklerine göre ekimler yapıldı. Bahçemizde 105 bitkimiz bulunuyor.''

 

2.2--Haksever, okullarında eğitim gören her öğrencinin bahçede ekili en az bir tohumunun bulunduğuna dikkat çekerek, öğrencilerin ders dışında da bahçeye emek verdiklerini sözlerine ekledi.

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 145

Eklenme Tarihi : 24.06.2022

Önceki sayfaya geri dön.