MAKALELER / Traktörlere Uydu Sistemi Takmak Tarımda Verimi Artıyor






Traktörlere Uydu Sistemi Takmak Tarımda Verimi Artıyor:

 

1--Uydu sistemli traktörlerin Çukurova'da ilgi gördüğünü söyleyen Şahinler Grup Makine Tarım Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Genel Müdürü Gazi Şahin, araziden faydalanma oranının bu sayede % 95'e çıktığını belirtti.

 

1.1--Şahinler Grup Makine Tarım Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Genel Müdürü Gazi Şahin, traktörlere monte edilen John Deere uydu sistemleri ile çiftçilerin kullandığı geleneksel yöntemlerle % 80 olan, araziden faydalanma oranının % 95'lere kadar yükseldiğini aktardı. Birim alanda verim artışı sağlayan uydu sistemini çiftçilerin hemen hemen tüm işlerinde kullanabildiğine dikkat çeken Şahin, uydu sinyalleriyle çalışan traktörlerin, sürücünün yorgunluğuna bağlı hataların da önüne geçtiğini vurguladı.

 

2--Şahin, bilgisayarlı sistem ile ekilen alanların verimlilik haritalarının Avrupa'da olduğu gibi gelecekte çıkarılabileceğini de ifade etti. Şahin, uygulamanın yararlarına değinirken, özellikle tarlada aynı yerin tekrar sürülmesinin önlendiğini ya da sürülmemiş boş alan kalmasının önüne geçildiğini ifade etti.

 

2.1--Şahin, uygulamanın ilaçlama ve gübreleme aşamalarında da kullanılabildiğini ve bunun da çiftçiye gübre ve ilaç tasarrufu sağladığını dile getirdi.

 

Kaynak:Çağla İnci Bozkurt/Adana




Makalenin İzlenme Sayısı : 142

Eklenme Tarihi : 24.06.2022

Önceki sayfaya geri dön.