MAKALELER / Yaşlılar-Özellikle Yaşlılar Fındık Yemeli





Yaşlılar-Özellikle Yaşlılar Fındık Yemeli:

 

1--Oregon Devlet Üniversitesi’nde yapılan yeni bir araştırmaya göre birkaç ay boyunca yeterli miktarda (günde 50-60 gram) fındık tüketen ileri yaşlardaki yetişkinlerin iki ana mikro besin maddesi olan magnezyum ve E-vitamini seviyelerinde önemli bir artış gözlemlendi.

 

1.1--Araştırmada 55 ve üzeri yaştaki 32 katılımcı 16 hafta boyunca günde 57 gram fındık tüketti. Sonuçta kandaki magnezyum ve tokoferol (vitamin E) seviyelerinin arttığı gözlemlendi.

 

1.2--Sonuçları Journal of Nutrition dergisinde yayınlanan araştırma toplumda yaygın bir soruna netlik kazandırıyor,zira çok sayıda yaşlı bu mikro besin maddelerini yeterli miktarda tüketmiyor. ileri yaşta bu mikro besin maddelerinin düşük seviyede bulunması Alzheimer hastalığı da dahil olmak üzere yaşlılıkla bağlantılı çok sayıda sağlık sorununu beraberinde getiriyor

 

2--Yapılan araştırmada neredeyse bütün katılımcılarda katabolit seviyesinin arttığı gözlemlendi. Bunun yanı sıra glikoz ve kötü kolesterolde düşüş, magnezyum seviyelerinde ise artış gerçekleşti.”

 

2.1--Traber, bütün bunların fındık yemenin faydalarına ışık tuttuğunu belirtiyor. Ayrıca fındığın bu araştırmada incelediklerinden daha fazla faydası bulunduğunu söyleyen Traber, “Fındık sağlıklı yağ, çinko ve B6 vitamini kaynğı. Multivitamin hapları kullanmayı sevmeyen insanlar için fındık doğal bir multivitamin deposu” diyor.

 

Kaynak:CBT-Sevda Deniz Karali

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 137

Eklenme Tarihi : 24.06.2022

Önceki sayfaya geri dön.