MAKALELER / Kemik Suyunun Sağlığa Faydaları-2





Kemik Suyunun Sağlığa Faydaları-2:

 

1--Güçlü bir bağışıklık sistemi için güçlü bir bağırsak duvarına ihtiyacımız var. Kemik suyu içerisindeki jelatin yapı bağırsak duvarını kalınlaştırarak, sindirilmemiş besinlerin ve toksinlerin kana geçmesini zorlaştırır ve bu sayede bağışıklık sistemimizi güçlendirir.

 

1.1--Kemik suyu anti-inflamatuar özelliği sayesinde bağırsak iltihaplarını azaltmaya yardımcı olur.

 

1.2--Yapısındaki arginin büyüme hormonunun salgılanmasını yardımcı olur ve yine arginin erkeklerde kaliteli sperm oluşumunu destekleyerek, kadınlarda doğurganlığı artırır.

 

1.3--Kolajen, kondroitin ve glukozamin gibi yapılar kemik ve kıkırdak yapımızın güçlenmesini sağlar ve yine glukozamin sayesinde ağrıların hafiflemesine destek olur.

 

1.4--Kolajen maddesi cilt sağlığımız için önemlidir ve cildimizin daha genç durmasına yardımcı olur. Saç ve tırnak yapısını güçlendirmeyi destekler

 

2--Ancak kemik suyu tüketirken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var.Fazla tüketildiğinde kolesterolün yükselmesine yol açabilir ve kilo problemi oluşturabilir. Kemik suyu tüketirken en önemli şey hijyenik olmasıdır. Mümkün olduğunca organik beslenen hayvanların kemiklerinden yapılmalı ve içerisinde ilik olmasına dikkat edilmeli. Uzun süre kısık ateşte kaynatılarak pişirilmeli. Katkısız olduğuna emin olmadığınız hiçbir ürünü tavsiye etmiyorum. Evde de yapılabilir. Mucizevi olan dengeli beslenmektir.Nurdan BALAKÇI / Diyetisyen

 

Kaynak:Para Dergisi-24-30.03.2019

 

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 123

Eklenme Tarihi : 24.06.2022

Önceki sayfaya geri dön.