MAKALELER / Geri Dönüşüm Robotu





Geri Dönüşüm Robotu:

 

1--Alman Avermann firmasının Türkiye temsilcisi IMOT, İFO Fuarcılık tarafından bu yıl 10'uncusu düzenlenen Geri Dönüşüm, Çevre Teknolojileri ve Atık Yönetimi Uluslararası Fuarı REW İstanbul'daki standm- da, dünyanın ilk geri dönüşüm robotu olan ZEN Robotics'i tanıttı.

 

1.1--Geri dönüşümün temeli olan ayrıştırmayı, insan elinden daha hızlı, ekonomik ve doğru biçimde yapabilmeyi sağlayan atık ayrıştırma robotu, önündeki bant üzerinde yer alan metal, tahta ve taşı otomatik olarak algılayıp, türlerine göre ayırıyor.

 

1.2--Ayrıca başka diğer geri dönüşüm materyallerini tespit etmek üzere eğitilebiliyor. Kullanıcılar, yeni bir maddeye ihtiyaç duyduklarında, güncelleme yoluyla robotlarını o yeni maddeyi de tanır hale getirebiliyorlar.

 

2--IMOT İnşaat Makine Sanayi Ticaret Genel Müdürü Remzi Uğur, özellikle inşaat ve yıkım atıklarında kullanılan ZEN Robotics Geri Dönüşüm Robotunun, atıkları türlerine göre otomatik olarak ayırdığını,

 

3--Proses edilen atığın gerçek zamanlı ve doğru analiz edilebilmesi için çoklu sensör sistemi kullanan robotun, hangi objeleri ne şekilde alacağına bağımsız bir şekilde karar verebildiğini söyledi.




Makalenin İzlenme Sayısı : 186

Eklenme Tarihi : 24.06.2022

Önceki sayfaya geri dön.