MAKALELER / Turizm-Sürdürülebilir Tarım-Turizm İşletmeciliği-Bilgi





Turizm-Sürdürülebilir Tarım-Turizm İşletmeciliği-Bilgi:

 

1—Tarım-Turizm işletmeciliğine örnek tesisin Bodrum’un örneğin kuzeyinde yer alan bir organik bahçesi mevcut.Firma sürdürülebilirlik, bütünsel sağlık, çevre duyarlığı ve sosyal sorumluluk alanlarında otel arazisi içinde yer alan bahçede hiçbir kimyasal ve pestisit kullanmadan, atalık tohumlarla doğal tarım yapıyor.

 

1.1—Burada Ege iklimine ve mevsime uygun tüm sebze ve meyveleri yetiştirilmekte. domates, biber, salatalık, karışık Ege otları, çilek, kavun, karpuz, patlıcan ve mevsime uygun hemen her meyve ve sebzenin bahçelerinde firmanın bahçesinde mevcut.

 

1.2-- Haftada bir ya da iki kere misafirler için burada sebze ve meyve hasadı, tohum ekimi ve dikimi, tohum topu yapma, mikro yeşillik atölyeleri ve çiftlikten masaya konseptli yemek atölyeleri düzenlenmekte. Ayrıca bunun dışında tüm misafirler diledikleri zaman bahçeyi ziyaret edip, dalından diledikleri meyveyi koparıp yiyebilmekteler.

 

1.3--Yüksek sezonda mutfak ihtiyacının % 40-50’si- nin, düşük sezonda % 70’inin bu bahçeden karşılanabilmekteBu anlamda ciddi anlamda hasat yapılabilmekte ve tasarruf sağlanabilmekte.

 

1.4—Firma yerel ve doğal ürünlerle hazırlanan dengeli ve lezzetli reçetelerden oluşan özel bir yeme- içme konseptine de sahip.

 

2--Bodrum masmavi denizini kucaklayan doğası içinde konumlanan otelde Mevsimine göre sebze, meyve ve otlar yetiştirilmekte ve kümeslerinden aldıkları mahsulleri mutfaklarında servis ediliebilmekte.Firma ürünleri sertifikalı organik ürünlerden oluşmakta.

 

3—Bazı sürdürülebilir tarım-Turizm firmalarının Otelleri bünyesinde çiftlik-kümes ve yanı sıra kendi zeytinlikleri olabilmekte.Buradan organik natürel zeytin yağı üretilip hotel bünyesinde mutfakta kullanılabilmekte.

 

3.1--Otel bünyesinde yetiştirilen ürünlerle ciddi anlamda en az %30 kazanç-tasarruf sağlanabilmekte.

 

3.2--Otel bünyesi içinde kurulan Seraların tamamında topraksız tarım sistemi uygulanabilmekte.

 

3.2--Yine otel bünyesinde kurulan çiftlikte süt ve süt ürünleri üretilebilmek de mümkün.  

 

Kaynak:Para Dergisi-16-22.06.2019

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 136

Eklenme Tarihi : 24.06.2022

Önceki sayfaya geri dön.