MAKALELER / İnternet-İnternetin Karadelikleri





İnternet-İnternetin Karadelikleri:

 

1--İnternet üzerinde de bazı karadelikler var. Bu bilgi karadelikleri evrendeki kuzenleri kadar “yok edici” değiller, ama yine de çok çeşitli sorunlara yol açabiliyorlar.

 

1.1--Bu alanlarda bilgi paketleri aniden yokoluyor, bu nedenle de örneğin gönderdiğiniz e-postalar ortadan kalkabiliyor ya da sürekli ziyaret ettiğiniz bir web sayfasına aniden erişemez hale gelebiliyorsunuz.

 

1.2--Internet üzerinde yaklaşık 1,5 milyon karadelik olduğu tahmin ediliyor. Ne yazık ki, bu karade- liklerin ne zaman ve nerede karşınıza çıkacaklarını bilemiyorsunuz.

 

2--Bir diğer sorun IRC kanalları. İlk etapta insanların biraraya gelerek sohbet edebilmeleri amacıyla kurulan bu kanalların bazılarında artık çalıntı eşyaların satıldığı, kredi kartı numaralarının ve hesap ayrıntılarının paylaşıldığı biliniyor.

 

3--Son olarak da, internetin gerçek “karanlık köşeleri” var. Güvenlik önlemi alacağım derken trafiği tamamen bloke eden hatalı sunucu ya da yönlendiriciler nedeniyle ortaya çıkan ve sıklıkla internetin geri kalanına bağlı olmayan bu karanlık köşeler, bazen “âtıl” gibi görünen adreslere de ev sahipliği yapabiliyor. Hal böyle olunca, bilgisayar korsanları da bu köşeleri kendi amaçları için kullanabiliyorlar. 




Makalenin İzlenme Sayısı : 194

Eklenme Tarihi : 24.06.2022

Önceki sayfaya geri dön.