MAKALELER / Yer Hareketlerini Yöneten Diferansiyel Denklem Üretilebilir mi







Yer Hareketlerini Yöneten Diferansiyel Denklem Üretilebilir mi.


1—Elektronik Mühendisliği yada Fizikte öğretilen daha önce bilim adamlarınca bağıntıları kurulan fizik denlemleri-Maxwell 3 adet elektromagnetik alan denklemini çözerek elektromanyetik dalgaların varlığını matematiksel olarak kanıtladı ardından radyo dalgaları fiziksel olarak oluşturuldu.


2—Schörödinger kuantum seviyede dalga denklemini kurarak kuantum mekaniğine çok büyük katkı yaptı.Bu imkan ile Atomun yapısı ile ilgili çözümlemeler büyük oranda başarıldı.


3—Benzer şekilde genel yer hareketlerini idare eden bir dalga denklemi kurulursa ülke ve dünya ülke faylarında hangi parametreler ne kadar değiştiği ölçülerek hangi şiddete bir ne kadar olasılıkla bir deprem dalgası oluşacağı tahmin edilebilir mi.


4—Bugün gerilme teorisine bağlı deprem dalgası oluşumu gözlemle uyumlu olup diferansiyel denklemin üretimi için sonsuz küçük tanecik üzerinden navier-stokes denklemleri vs üzerinden üretilebilir mi.


5—Normalde yer hareketlerine bağlı sismik aktivite sürekli olarak oluşmakta,aynı şey insan beyni içinde geçerli.İnsan beyni de kafatasında EEG dalgaları oluşturmakta.Nörofedbek bu dalgaların deorganize olmuş biçimleri-patalojik haller için bunları organize etme yöntemini içerir.Buna bu imkanı veren beynin plastisitesidir yani organize olabilme imkanıdır.


5.1--Benzer mantıkla ileride şiddetli bir deorganize dalga -deprem dalgası  bir fay jeofizikfedbek içeren bir yöntemle normal aktivitesini-organize dalga üretecek biçime gelebilir mi.Bu imkanı sağlayan fayın plastisitesi olabilir.


5.2--Faydan alına sismik aktiviteye(Fayın EEG si) bağlı olarak faya verilecek uygun dalga formu ile jeofizik fedbek yapılabilir mi.

Bu imkan ile deprem önlenebilir mi 





Makalenin İzlenme Sayısı : 490

Eklenme Tarihi : 14.10.2019

Önceki sayfaya geri dön.