MAKALELER / Hipokampüsün Hacmi Ve Diğer Beyin Bölgeleriyle Bağlantıları Matematik Yeteneği Belirlemede Etken





Hipokampüsün Hacmi Ve Diğer Beyin Bölgeleriyle Bağlantıları Matematik Yeteneği Belirlemede Etken:

 

1--Stanford Üniversitesi Tıp Okulunda Kaustubh Supekar ile çalışan ekip, yaşları sekiz ila dokuz arasında değişen yirmi dört ilkokul öğrencisiyle çalışmış.

 

1.1--Araştırmacılar ilk önce çeşitli beyin bölgelerinin büyüklüğünü ve etkinliklerini saptamış. Ayrıca zekâ seviyesi, okuma yeteneği ve bellek yetisiyle ilgili veriler de toplanmış.

 

1.2--Öğrencilere daha sonra sekiz hafta boyu bireysel matematik dersi verilmiş. Bu dersler tüm çocuklar için yararlı olmuş. Daha hızlı ve verimli hesaplar yaparken daha az hata yapmışlar.

 

1.3--Bununla birlikte her çocuğun başarısı aynı ölçüde artmamış. Bilimciler, yüksek zekâ seviyesine sahip olmanın veya iyi okuyabilmenin yardımcı derslerden daha fazla yararlanabilmek anlamına gelmediğini görmüş.

 

1.4--Bunun yerine hipokampüsün hacmi ve diğer beyin bölgeleriyle bağlantıları arasında bir ilişki söz konusu. Hipokampüsün bellek oluşumundaki rolü zaten biliniyordu son araştırmayla matematikteki başarıda da ne kadar önemli olduğu ortaya çıktı.

 

2—Yorum:Hafızayı güçlendiren besin ve aktiviteler matematik yeteneğide mi güçlendiriyor.Güçlü hafıza güçlü matematik yetenek anlamına mı geliyor.

 

Kaynak:CBT




Makalenin İzlenme Sayısı : 152

Eklenme Tarihi : 24.06.2022

Whatsapp'ta paylaş
Facebook'ta paylaş
Önceki sayfaya geri dön.