MAKALELER / Nörofedbek ile Tedavi






Nörofedbek ile Tedavi:


1—Nörofedbek beyinde-patalojik hallerde ortaya çıkan-kafatasından çıkan deorganize EEG dagalarını organize etmek için kullanılan bir yöntemdir.


2—Beyinde genel anlamda her bölgenin tanımlanmış belli görevi ve EEG de bir normal frekans aralığı vardır.


3—Uygulama:Hasta nörofedbek seansı sırasında kafatasına EEG elektrotları bağlanır ve bir film-araba yarışı izletilir.Aynı anda EEG dalgaları normalin dışına çıkarsa otomatik olarak oyun kötüleştirilir-aracın hızı düşer-kötü sesler çıkarılır bu sinyali alan beyin yeniden istenilen forma geldiğinde araç hızlanır ve güzel şarkılar çalar hastanın kucağındaki oyuncak ayı sevinç sesleri çıkarır.


3.1—Nörofedbek uygulanacak hastaların uygulamadan verim alabilmesi için canlı bir zihne sahip olması ve aynı zamanda belli zeka yeterliğine sahip olması uzmanlarca önerilmekte.


3.2—Nörofedbek ile tedaviye imkan veren beynin plasitisitesi yani değişime uyum gösterebilme yeteneğidir.


3.3-Nörofedbek ile bazı nörolojik ve psikiyatrik hastalıklarda belli sayıda seans ile ciddi anlamda tedavi oranlarına ulaşılabilmekte.


3.4—Nörofedbek ile koruyucu ruh sağlığı hizmetleri çerçevesinde öğrencilere-futbolculara-yöneticilere-işadamlarına vs bu eğitim verilerek onların bir ömür ruh sağlığını koruması imkanı sağlanabilir.


3.5—Nörofedbek doğal olarakda kişi tarafından sağlanabilir.Şöyleki kişinin kendi başına kaldığı bir 1 saat dingin zihin-meditasyon vs ile kişinin beyni bir nevi doğal nörofedbek yapabilir.


Kaynak:Youtube-etiket:teke tek bilim-2 eylül 2019-beyni programlamak.





Makalenin İzlenme Sayısı : 655

Eklenme Tarihi : 14.10.2019

Önceki sayfaya geri dön.