MAKALELER / Hidrojenli Trenler






Hidrojenli Trenler:

 

 

1--Japonya’da platin kullanımı için yeni bir kullanım alanı demiryollarında açılıyor. JREast, bu ayın sonunda ülkenin ilk hidrojenle çalışan treni için güvenlik testlerine başlıyor.

 

2--Platin içeren yakıt hücrelerinin kullanıldığı Hybari treni, Hitachi ve Toyota Motor işbirliğiyle geliştirildi. Toyata, Mirai yakıt hücreli elektrikli binek araç (FCE V) ve SORA FCE V otobüsünde elde ettiği uzmanlığını kullanarak trenin proton değişim membranı (PEM) yakıt hücresi sistemini sağladı.

 

3--Platin katalizör kullanılan hidroj en PEM yakıt hücreleri sıfır emisyonlu taşımayı mümkün kılıyor. Tek dolum yapılarak, saatte 100 km hızla 140 km yol alabilin trenin 2030 yılında ticari olarak kullanılmaya başlanması bekleniyor. JR, 440 dizel trenini hidrojenli tren ile değiştirme planı yapıyor.

 

3.1--Başkabölgelere bakıldığında, PEM yakıt hücresi sisteminin önde gelen tedarikçilerinden Ballard, Kuzey Amerikalı Kanada Pasifik tarafından işletilen trenler için üretim yapıyor. Ballard’m PEM sağladığı İspanya’daki hızlı tren işletmecisi Talgo da2023’te hidrojenli trenleri ticari olarak kullanacak.

 

3.2--İngiltere’de de Alstom, Coradia iLint ve Eversholt Rail, ülkenin ilk hidrojenli tren filosunu oluşturmak için mutabakat anlaşması imzaladılar. Sektördeki gelişmeler platinin gelecek yıllarda endüstriyel kullanımını artıracak önemli bir faktör olarak görülüyor.

 

Kaynak:HBT

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 155

Eklenme Tarihi : 21.06.2022

Önceki sayfaya geri dön.