MAKALELER / Bahçecilik Bahçıvanlık Eğitimleri






Bahçecilik Bahçıvanlık Eğitimleri:

 

1--İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Orman Fakültesi ile ISS Bitki Bakım ve Haşere Kontrol Hizmetleri iş birliğiyle verilen Bahçıvanlık Eğitim ve Uygulama Merkezi,pandemi nedeniyle ara verdiği yüz yüze eğitimlerine eylül ayı itibariyle yeniden başlıyor. Cerrahpaşa Orman Fakültesinin Sarıyer-Bahçeköy'deki kampüs sahası içerisinde yer alan merkezde, pratik bahçecilik ve bahçıvanlık eğitimi olmak üzere iki ayrı program bulunuyor.

 

2--Bahçeciliğe ilgisi olan herkesin katılımına açık olan Pratik Bahçecilik eğitimi teorik ve uygulamalı olmak üzere toplam 1.5 gün sürüyor. Eğitim kapsamında sardunya, ortanca, mimoza, ıhlamur gibi dış mekan bitkilerinin yanı sıra orkide, menekşe, sukulent ve kaktüs gibi iç mekan bitkilerinin genel özellikleri, bitki hastalıkları ve mücadele yöntemleri, çim bakımı, gübre seçimi, meyve ağaçlarının ilaçlanması ve budanması gibi konular ele alınıyor.

 

3--Pazar hariç her gün düzenlenmesi planlanan eğitimler sonrası katılımcılara İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Orman Fakültesi- ISS logolu bir katılım belgesi de veriliyor. Detaylı bilgi için http://www. issbahceatolyesi.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

4--Eğitimlerde tohumun, fidenin nasıl dikildiğinden sulama yöntemlerine, toprak zenginleştirme yollarından kompost yapımı ve olası hastalıklarla kimyasal madde kullanmadan baş etme yollarına bahçecilerin ihtiyaç duyduğu tüm konular ele alınacak.

 

5--12 Eylül günü çevrimiçi gerçekleşecek bu eğitimden bir hafta sonra atalık tohum ve fideler dağıtılacak. Dağıtımlar bir kamyonetle ve dağıtım yoğunluğuna göre seçilecek park ve bostanlarda sosyal mesafe kurallarına uygun olarak gerçekleşecek.

 

6--Başvuru dönemi bugün sona erecek olan eğitimler için

 

https://yeryuzudernegi. org/2021/08/09/205372/ adresini ziyaret edebilirsiniz

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 208

Eklenme Tarihi : 21.06.2022

Önceki sayfaya geri dön.