MAKALELER / Süpertest, Rusya, ABD, Hindistan Ve Çin'deki Mühendislik Öğrencilerinin Performansı





Süpertest, Rusya, ABD, Hindistan Ve Çin'deki Mühendislik Öğrencilerinin Performansı:

 

1—Rusya, Çin, Hindistan ve Amerika Birleşik Devletlerindeki mühendislik öğrencilerinin akademik performanslarına ilişkin geniş çaplı bir çalışmanın sonuçları açıklandı.

 

1.1--Süpertest, öğrencilerin bilgisayar bilimleri ve elektrik mühendisliği dallanndaki ilerlemesini izleyen ilk çalışma. Fizik, matematik ve eleştirel düşünme yetenekleriyle ilgili çalışmalarda elde edilen sonuçlar dört ülke arasında karşılaştırma yapmak için kullanılıyor. Çalışma, Nature Human Behavior’da yayınlandı.

 

1.2--Süpertest; Stanford Üniversitesi, HSE Moskova Üniversitesi, Educational Testing Service (ETS), Çin ve Hindistan’dan projeye ortak olan üniversiteler tarafından başlatılmıştı

 

2--Süpertest; çalışmalarının başında Rus öğrencilerin matematik ve fizikte Çinli öğrencilerden daha düşük, matematikte Hintli öğrencilerden daha yüksek performans gösterdiğini ortaya koydu.

 

2.1--2 yıllık eğitimin ardından, Rus ve Çinli öğrenciler arasındaki uçurum daralırken Hintli öğrenciler matematikte Rus öğrencilere yetişti.

 

3--Araştırma, mühendislik öğrencilerinin eleştirel düşünme becerileriyle ilgili endişe yaratan bir bulgu ortaya koydu. Başlangıçta, üniversiteye girdikten sonra, Rus mühendislik öğrencileri, Çinli öğrencilerden daha düşük performans gösterirken Hintli öğrencilerden daha iyi performans gösteriyorlardı.

 

3.1--Çalışmaları süresince bu becerileri geliştirme açısından, her üç ülkenin öğrencileri, ABD’deki öğrencilere göre daha düşük performans gösteriyordu.

Igor Chirikov, “Öğrenciler çalışmalarında ilerledikçe eleştirel düşünme becerilerinin Hindistan ve Rusya’da yaklaşık olarak aynı kaldığım gördük. Ancak Çin’de önemli ölçüde azaldı. Fakat Amerikalı öğrenciler gelişme gösterdi” diyor.

 

3.2--Bir başka beklenmedik sonuç, Çin’deki mühendislik öğrencileri arasında akademik becerilerin kademeli olarak azalmasıydı.

 

3.3--Igor Chirikov, “Çin üniversitelerindeki öğrenciler, okula yeni başladıklarında son derece yüksek bir beceriye sahip ancak üniversite çalışmaları boyunca bu seviye düşüyor: Bu durum; fizik, matematik ve eleştirel düşünme için geçerli” diyor.

 

3.4--“Olası bir açıklama, Çin’de lisans eğitiminin organize edilme biçimi olabilir. Burada kurumlar derslere ağırlık veriyor ve eğitmenler Rusya ve Hindistan’daki kadar talepkar değil. Sonuç olarak öğrenciler öğrenmek için daha az motive oluyor ve becerilerini geliştirmekten sorumlu tutulmuyorlar.

 




Makalenin İzlenme Sayısı : 131

Eklenme Tarihi : 21.06.2022

Önceki sayfaya geri dön.